Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το είχαν «διαλύσει» Μπάμπης και Καρολάιν - Τι είχε μάθει για τις δουλειές του;

Αλλάζει το κίνητρο του φόνου της 20χρονης μητέρας;

23 Ιουνίου 2021 18:55
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το είχαν «διαλύσει» Μπάμπης και Καρολάιν - Τι είχε μάθει για τις δουλειές του;
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να έχει οδηγθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και οι διαφορές με την Καρολάιν δεν ήταν λίγες, μέχρι τη στιγμή του φόνου.

Αν κάνουμε μια συγκέντρωση των δεδομένων προκύπτει ότι τουλάχιστον από πέρυσι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπήρξε πλήρης ρήξη της Καρολάιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Μεταξύ άλλων η 20χρονη είχε δηλώσει ότι κάτι δεν της άρεσε στη δουλειά του Μπάμπη, πιθανόν το ωράριό του, αιφνιδιαστικές πτήσεις κ.λ.π

Υπάρχουν άτομα που ίσως καταθέσουν σύντομα και θα επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός. Κλειδί στην υπόθεση θα αποτελέσουν τα ευρύματα από τα κινητά τηλέφωνα δράστη και θύματος. Το κινητό τηλέφωνο ζητήθηκε τέλη Μάη. Από την πλήρη αναζήτηση από τα δεδομένα του κινητού θα δοθούν απαντήσεις. Να δούμε τι μηνύματα αντάλλασαν, τι κλήσεις είχαν γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και ευρύτερη ενδοοικογενειακή ρίξη, όχι στην οικογένεια της Αλοννήσου, είναι δεδομένο ότι η Καρολάιν δεν ενημέρωνε την οικογένειά της για το τι συνέβαινε στην Αθήνα. Υπάρχει ραγδαία επιδείνωση από τον Γενάρη που φαίνεται να σταματούν εντελώς οι επαφές.

Υπήρχαν ευρύτερα προβλήματα. Η μητέρα του Μπάμπη ανέφερε για παράδειγμα ότι δεν είχε κρατήσει το παιδί στην αγκαλιά της. Το είχαν δει για πολύ λίγο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υπήρχε απόσταση μεταξύ του ζευγαριού και της οικογένειας του Μπάμπη. Η κατάσταση επιδεινωνόταν. Από την πρώτη επαφή με τα στοιχεία από τα κινητά δεν υπάρχει κάτι που να επιβεβαιώνει τα σενάρια που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες. Φαίνεται να υπήρχε πρόβλημα στο εσωτερικό του ζευγαριού. Υπήρχε ένα εσωτερικό ζήτημα για το ποιος συνεισφέρει περισσότερο οικονομικά στις αγοραπωλησίες.

«Δεν είμαι τέρας, θέλω να ξέρω την άποψη του κόσμου»

Αδιάφορος ως προς τον φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αλλά ενδιαφερόμενος πολύ περισσότερο για την άποψη του κόσμου για εκείνον, μοιάζει να είναι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έχοντας περάσει από μια εξαντλητική διαδικασία ουκ ολίγων ερωτήσεων σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι δικαστικές αρχές φέρονται να διαπίστωσαν στους ισχυρισμούς του αντιφάσεις και κενά ενώ το ενδιαφέρον του παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως βρισκόταν στο κατώφλι της φυλακής, φαίνεται πως εξακολουθούσε να είναι στραμμένο στην «εικόνα» που έχει ο κόσμος για εκείνον. Ο κατηγορούμενος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επαναλάμβανε μονότονα πως αν και του αξίζει η τιμωρία δεν είναι το «τέρας» που παρουσιάζεται, τη στιγμή που έρχονται νέες αποκαλύψεις.

Νέα ψέμματα στις καταθέσεις του - Τι αντιφάσεις εντοπίστηκαν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές εστίασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη στιγμή της δολοφονίας καλώντας τον 33χρονο να περιγράψει ξανά και ξανά τα κρίσιμα λεπτά. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο έκοψε το νήμα της ζωής της Καρολάιν αλλά και για το πώς αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε ότι η άτυχη κοπέλα ήταν νεκρή.

Στις περιγραφές του φέρεται να είπε πως «έγειρε» πάνω στην Καρολάιν Κράουτς και πίεσε με το χέρι του το κεφάλι της στο μαξιλάρι.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποια ήταν η αντίδραση της 20χρονης εκείνος φέρεται να απάντησε πως εκείνη παρέμεινε ακίνητη. Παράλληλα, εμφανίζεται να παραδέχτηκε πως δεν προσπάθησε να βοηθήσει την γυναίκα του όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πια αναπνοή.

Για λίγα λεπτά ήταν «σαν χαμένος» φέρεται να είπε συμπληρώνοντας πως αμέσως μετά η πρώτη σκέψη του ήταν να σκοτώσει το σκύλο. Ήταν η στιγμή που με ψυχραιμία άρχισε να «σκηνοθετεί» την υποτιθέμενη εισβολή των αδίστακτων ληστών. Μόνο του έγνοια ήταν, όπως είπε, να μην χάσει η κόρη του και τον πατέρα της.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share