Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αδιαφορία για την Καρολάιν από τον φονιά των Γλυκών Νερών: «Δεν είμαι τέρας, θέλω να ξέρω την άποψη του κόσμου»

Ξανά πολλά τα ψέμματα στις καταθέσεις του...

23 Ιουνίου 2021 18:18
Αδιαφορία για την Καρολάιν από τον φονιά των Γλυκών Νερών: «Δεν είμαι τέρας, θέλω να ξέρω την άποψη του κόσμου»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιάφορος ως προς τον φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αλλά ενδιαφερόμενος πολύ περισσότερο για την άποψη του κόσμου για εκείνον, μοιάζει να είναι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έχοντας περάσει από μια εξαντλητική διαδικασία ουκ ολίγων ερωτήσεων σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι δικαστικές αρχές φέρονται να διαπίστωσαν στους ισχυρισμούς του αντιφάσεις και κενά ενώ το ενδιαφέρον του παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως βρισκόταν στο κατώφλι της φυλακής, φαίνεται πως εξακολουθούσε να είναι στραμμένο στην «εικόνα» που έχει ο κόσμος για εκείνον. Ο κατηγορούμενος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επαναλάμβανε μονότονα πως αν και του αξίζει η τιμωρία δεν είναι το «τέρας» που παρουσιάζεται, τη στιγμή που έρχονται νέες αποκαλύψεις.

Νέα ψέμματα στις καταθέσεις του - Τι αντιφάσεις εντοπίστηκαν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές εστίασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη στιγμή της δολοφονίας καλώντας τον 33χρονο να περιγράψει ξανά και ξανά τα κρίσιμα λεπτά. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο έκοψε το νήμα της ζωής της Καρολάιν αλλά και για το πώς αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε ότι η άτυχη κοπέλα ήταν νεκρή.

Στις περιγραφές του φέρεται να είπε πως «έγειρε» πάνω στην Καρολάιν Κράουτς και πίεσε με το χέρι του το κεφάλι της στο μαξιλάρι.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποια ήταν η αντίδραση της 20χρονης εκείνος φέρεται να απάντησε πως εκείνη παρέμεινε ακίνητη. Παράλληλα, εμφανίζεται να παραδέχτηκε πως δεν προσπάθησε να βοηθήσει την γυναίκα του όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πια αναπνοή.

Για λίγα λεπτά ήταν «σαν χαμένος» φέρεται να είπε συμπληρώνοντας πως αμέσως μετά η πρώτη σκέψη του ήταν να σκοτώσει το σκύλο. Ήταν η στιγμή που με ψυχραιμία άρχισε να «σκηνοθετεί» την υποτιθέμενη εισβολή των αδίστακτων ληστών. Μόνο του έγνοια ήταν, όπως είπε, να μην χάσει η κόρη του και τον πατέρα της.

«Βάλτε με να δουλέψω να περνά η ώρα μου»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνεχίζει να βρίσκεται σε μια δική του... σφαίρα πραγματικότητας, ειδικά μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον ίδιο να βρίσκεται στην φυλακή και να συνεχίζει να έχει απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε στους υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού: «βάλτε με να δουλέψω για να περνάει η ώρα μου».

Ο δολοφόνος της Καρολάιν το πρωί της Τετάρτης (23/6) πέρασε την καθιερωμένη συνέντευξη από τη διευθύντρια του Κ1 Καταστήμαστος Κράτησης, Μαίρη Στέφη, που γίνεται σε όλους τους κρατούμενους, μετά τη μεταγωγή τους στη φυλακή, προκειμένου να πει αν χρειάζεται κάτι, να ερευνηθεί το ψυχολογικό προφίλ του και να του εκτεθούν αναλυτικά οι κανόνες της φυλακής, καθώς και τι να προσέχει.

Η κράτηση του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου στη συγκεριμένη πτέρυγα είχε αποφασιστεί εξ αρχής, μετά τη σύλληψη του, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς είναι η Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας, (πρώην VIP) και ήδη είχε ετοιμαστεί το κελί του, στο οποίο για λόγους ασφαλείας δεν θα είναι μόνος.

Ο λόγος της επιλογής του χώρου κράτησης, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο στέλεχος της ΓΓΑΠ, είναι το ότι στη ΣΤ’ πτέρυγα κρατούνται όσοι θεωρείται ότι χρήζουν προστασίας, είτε από τους άλλους είτε από τον εαυτό τους, ενώ όλοι είναι χαμηλής έντασης αδικημάτων, γι’ αυτό βρίσκονται μακριά από τους βαρυποινίτες και τις λεγόμενες «σκληρές πτέρυγες».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στο κελί με άλλα τρία άτομα. Συγκεκριμένα, με έναν πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο που είχε συλληφθεί στα Γιάννενα και είναι υπόδικος για εισαγωγή ναρκωτικών, έναν επίσης υπόδικο για λαθρεμπορία και άλλον έναν που είχε συλληφθεί πρόσφατα για ναρκωτικά.

Αυτό το κελί είναι σε μικρή απόσταση από το κελί του Μένιου Φουρθιώτη και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ενώ στην ίδια πτέρυγα αλλά σε απόσταση είναι και το κελί του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος όμως θεωρείται πλέον από τους ιδιαίτερα ήσυχους κρατούμενους.

Όλοι οι κρατούμενοι προαυλίζονται μαζί στον χώρο της πτέρυγας πρωί και απόγευμα, για αρκετή ώρα, ενώ τώρα λόγω καύσωνα ο χρόνος επιμηκύνεται.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share