Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βόμβα Γιάννη Μαρακάκη για τρίτο πρόσωπο - Από την υπόθεση λείπει...

Νέα βόμβα στην υπόθεση!

23 Ιουνίου 2021 13:41
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βόμβα Γιάννη Μαρακάκη για τρίτο πρόσωπο - Από την υπόθεση λείπει...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις στον ορίζοντα όσον αφορά στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά «βλέπει» ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Αναλυτικότερα, ο εν λόγω δικηγόρος, η κλινική ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά, ο τεχνικός διευθυντής αλυσίδας επισκευαστικών κέντρων Κωνσταντίνος Σαμαρτζής και η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα μίλησαν το πρωί της Τετάρτης (23/06) στο MEGA αναφορικά με το αποτρόπαιο έγκλημα που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Λείπουν πολλά πράγματα από το παζλ. Αν λείπουν και πρόσωπα αυτό θα το δούμε»

«Το σκηνικό που είναι αναγκασμένος να περιγράψει ο δράστης δεν έγινε πειστικό από εισαγγελέα και ανακριτή. Αυτό το οποίο εξετάζεται και για αυτό είναι προσωρινά κρατούμενος είναι αν είναι επικίνδυνος για να κάνει άλλες ποινικές πράξεις μέχρι να γίνει η δίκη. Αν ο δράστης οδηγήθηκε εκεί από ένα ερέθισμα που τον έβγαλε εκτός εαυτού θα εξεταστεί στο ακροατήριο και όχι τώρα. Τα κριτήρια για την προσωρινή κράτηση είναι πολύ συγκεκριμένα. Αν είναι ο κατηγορούμενος επικίνδυνος, υπάρχει ενδεχόμενο διαφυγής ή κάλυψης στοιχείων σημαντικών για τη δίκη» ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος προέβλεψε πιθανές εξελίξεις στην υπόθεση. «Την επόμενη εβδομάδα τέτοια μέρα είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις» σημείωσε και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή είδαμε σε αυτή την περίπτωση έναν πατέρα και σύζυγό να βγαίνει στις κάμερες με τόσο συγκροτημένο λόγο και εμπειρία που δεν θα μπορούσε να έχει. Η απόκοσμη εικόνα ενός ανθρώπου που ήταν τόσο ψύχραιμος και με την πιθανότητα της προετοιμασίας μιας τέτοια πράξης, δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο. Λείπουν πολλά πράγματα από το παζλ. Αν λείπουν και πρόσωπα αυτό θα το δούμε».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Δεν υπάρχει συμβόλαιο θανάτου με μια σφαίρα. Όταν κάποιος έχει δεχθεί 20 πυροβολισμούς σημαίνει ότι αυτός που βρίσκεται απέναντι τον ήθελε νεκρό. Εδώ δεν έχουμε ένα ατύχημα, δεν έχουμε ένα σπρώξιμο, μια εκπυρσοκρότηση. Έχουμε μια προσπάθεια να αφαιρέσει τη ζωή για πάνω από πέντε λεπτά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα» εξήγησε ο δικηγόρος.

«Μπορεί να αποδειχθεί τι ώρα βγήκε η κάρτα»

Ο κ. Σαμαρτζής, από τη μεριά του, εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος προφανώς έβγαλε την κάρτα από την κάμερα. «Υπάρχει ένα αρχείο καταγραφής που κρατάει σημειώσεις στο τι συμβαίνει στην κάμερα. Μπορεί να αποδειχθεί τι ώρα βγήκε η κάρτα, αν εξεταστεί το υλικό της κάμερας» εξήγησε ο ίδιος.

«Αυτές οι προσωπικότητες δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, δεν τροποποιούν τη συμπεριφορά τους»

Η κλινική ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά ανέφερε: «Έχει διεγερθεί η περιέργεια του κόσμου και τον ακολουθεί για να δει πώς κάποιος μπορεί να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα. Τα social media μας παραπλανούν σε πολλές περιπτώσεις. Επηρεάζουν την ψυχολογία μας και την περιέργεια μας και πολλές φορές διαστρεβλώνουν τις καταστάσεις. Ο δράστης έδειξε ψυχραιμία και έδωσε μεγάλη προσοχή στους αστυνομικούς. Δεν ασχολείσαι με τους άλλους όταν σου έχει συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Ήθελε ασυνείδητα να πάρει το μέρος του με σκοπό να τον μεταχειριστούν με καλό τρόπο όταν χρειαστεί».

Η ίδια τόνισε ότι: «Ο Αναγνωστόπουλος έπαιζε πολύ καλά το θέατρο που είχε στήσει. Είχε φροντίσει να έχει μεγάλο μέρος ρεαλισμού όλο αυτό. Παρότι δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, τέτοιες συμπεριφορές συνήθως παραπέμπουν σε μια κακοήθη ναρκισσιστική διαταραχή, σε μια βαριά ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας με παντελή απουσία αναστολών και συστήματος αξιών και ενοχών. Αυτές οι προσωπικότητες δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, δεν τροποποιούν τη συμπεριφορά τους».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share