Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και Μένιος Φουρθιώτης... στην ίδια φυλακή!

Συνάντηση κορυφής στον Κορυδαλλό!

22 Ιουνίου 2021 23:43
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και Μένιος Φουρθιώτης... στην ίδια φυλακή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εκτός του ότι προφυλακίστηκε για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, βρίσκεται στην ίδια φυλακή με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Οι δυο τους δε θα βρεθούν στο ίδιο κελί, αλλά ο γνωστός παρουσιαστής έχει τοποθετηθεί στην ίδια πτέρυγα με τον 32χρονο φονιά της Καρολάιν.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, άλλωστε, έχει σχεδιάσει ένα ειδικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα βρεθεί στο ίδιο κελί με δύο άλλους κρατούμενους στον Κορυδαλλό, οι οποίοι κρίθηκαν ως κατάλληλοι, προκειμένου να μην πέσει θύμα επίθεσης.

Το επόμενο βήμα είναι ο φονιάς να περάσει από συνέντευξη από τη διευθύντρια των φυλακών. Στη ΣΤ’ πτέρυγα κρατούνται και άλλα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Μένιου Φουρθιώτη. Όσον αφορά στο τεστ για τον κορωνοϊό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ κατά την κράτησή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Θα αποφυλακιστεί πρόωρα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος;

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπορεί να οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά το μόνο... που βλέπει είναι η μέρα αποφυλάκισής του, κάτι που εννόησε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, και οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 20 ετών μητέρα του.

Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη. Όπως εξηγεί στο live news, δίνουν πάτημα στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, αρά και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσης του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία.», ανέφερε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.

Το κλειδί, όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες, είναι η γονική μέριμνα. Αν ο καθ’ ομολογια δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακομη και να αποφυλακιστεί πρόωρα.

«Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορός του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share