Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αποφυλακίζεται πιο γρήγορα με την ιδιότητα του πατέρα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Ποια θα είναι η ποινή του

Ψάχνει τον τρόπο να βγει πρόωρα για το παιδί του - Τραγική φιγούρα η μικρή Λυδία

22 Ιουνίου 2021 21:22
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αποφυλακίζεται πιο γρήγορα με την ιδιότητα του πατέρα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Ποια θα είναι η ποινή του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπορεί να οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά το μόνο... που βλέπει είναι η μέρα αποφυλάκισής του, κάτι που εννόησε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, και οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 20 ετών μητέρα του.

Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη. Όπως εξηγεί στο live news, δίνουν πάτημα στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, αρά και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσης του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία.», ανέφερε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.

Το κλειδί, όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες, είναι η γονική μέριμνα. Αν ο καθ’ ομολογια δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακομη και να αποφυλακιστεί πρόωρα.

«Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορός του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα».

Ποια θα είναι η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου;

Με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα η ποινή για τον κατηγορούμενο μπορεί να φτάσει ισόβια, ενώ αναμένεται να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, καθώς ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για το θέμα ο δικηγόρος, και δρ. Εγκληματολογίας, κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

«Έχουμε μια μικρή εργαλειοθήκη ποινών και ανελαστική. Στην ανάκριση θα ξεκινήσουν όλα από το μηδέν. Θα επαναληφθούν ενδεχομένως κάποιες πράξεις της προδικασίας. Οι ποινές είναι μικρές, με τον ποινικό κώδικα οι ποινές έπεσαν σε όλα τα αδικήματα, ακόμα και τα πιο σοβαρά. Αυτό έγινε για να μπορούν να εφαρμόζονται. Το βασικό αποτρεπτικό εργαλείο μιας πολιτείας είναι να έχει ένα σύστημα που μπορεί να δράσει γρήγορα, που ερευνά, εντοπίζει, και γρήγορα στέλνει στη δικαιοσύνη. Είναι νωρίς ακόμα για το θέμα της τιμωρίας αυτού του ανθρώπου. Το σημαντικότερο είναι να βελτιώσουμε τα ανακλαστικά του συστήματός μας», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Το σύστημά μας πρέπει να φροντίσει το παιδί. Οι αυστηρές ποινές όταν κάνουν τα δικαστήρια 8-9 χρόνια να τις επιβάλλουν, χάνουν την αποτρεπτική τους ποινή. Δεν έχουμε εκπαιδευμένο σύστημα αρχών που να εμπνέει ασφάλεια σε τέτοιες υποθέσεις που είναι γενικά απλές», συνέχισε ο ίδιος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share