Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα απολογία... γεμάτη ψέμματα από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Ποιες οι κατηγορίες και η τιμωρία του

Τι είπε αυτή την φορά και τι θα ισχυριστεί στον εισαγγελέα;

22 Ιουνίου 2021 16:59
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα απολογία... γεμάτη ψέμματα από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Ποιες οι κατηγορίες και η τιμωρία του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογήθηκε σήμερα (22/6) στον ανακριτή και η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με τον ίδιο να μη σταματά να πέφτει σε φοβερές αντιφάσεις μεταξύ όσων ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο ανακριτής προχώρησε σε ουκ ολίγες ερωτήσεις προς τον δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με όσα αναφέρει να μη συμπτίπτουν με όσα αναγράφονται στη δικογραφία.

Ο πιλότος απολογείται στη συνέχεια στον εισαγγελέα και στη συνέχεια θα γίνει γνωστό αν θα αποφασιστεί η προφυλάκισή του, κάτι το οποίο θεωρείται δεδομένο. Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, αναφέρουν ότι πιθανότερο είναι η προφυλάκισή του να γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, στην 6η πτέρυγα όπου οι κρατούμενοι δεν έχουν βαριά αδικήματα.

Οι αρχές φοβούνται ότι έχει δημιουργηθεί άσχημο κλίμα σε βάρος του μεταξύ των φυλακισμένων.

Η απολογία του στον 12ο τακτικό ανακριτή άρχισε με δύο ώρες καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε περίπου στις 16:30, ενώ τα όσα ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν συμφωνούν με νέα στοιχεία που έφτασαν στη δικαιοσύνη σήμερα, γεγονός που οδήγησε τον συνήγορό του να ζητήσει ολιγόωρη προθεσμία για να ενημερωθεί.

Βασικό επιχείρημα του πιλότου, που έπνιξε τη σύζυγό του με τα ίδια του τα χέρια, είναι ότι έφτασε να ομολογήσει το έγκλημα μετά από 37 ημέρες γιατί ήθελε να κερδίσει χρόνο σχετικά με το παιδί.

Ο συνήγορός του πιλότου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος σκόπευε να ομολογήσει τις πράξεις του αλλά ήθελε χρόνο για να σκεφτεί τι θα γίνει με το παιδί του.

Πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι από την προανακριτική του κατάθεση, όμως θα προστεθούν και κάποια στοιχεία που κατά τη γνώμη της υπεράσπισης ίσως διαφωτίσουν κάποια περιστατικά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Θυμίζουμε εδώ πως ο 33χρονος κατηγορείται για δύο κακουργήματα:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Θανάτωση ζώου

Επίσης κατηγορείται και για δύο πλημμελήματα:

  • Ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση
  • Ψευδή καταγγελία στις αρχές.

Βόμβα, παράλληλα, έριξε ο δικηγόρος-ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στο Mega λέγοντας ότι «αν αναγνωριστεί έστω ένα ελαφρυντικό, όπως του πρότερου έντιμου βίου, η ποινή θα είναι ελαφρότερη. Η πραγματική έκτιση της ποινής δεν θα ξεπεράσει τα 6-7 χρόνια» και στη συνέχεια τόνισε: «Με προβλημάτισε ότι ήταν μαζί της τουλάχιστον έξι χρόνια. Μια εποχή που η κοπέλα ήταν 14χρονων, δευτέρα γυμνασίου, επιτράπηκε ένας 28χρονος να σχετιστεί με μια ανήλικη. Το οποίο ήταν ποινικό αδίκημα».

Ο δικηγόρος-ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στο Μega σημείωσε ότι διέπονται από διαταραχή οι άνθρωποι που διαπράττουν ανθρωποκτονία. «Η απάθεια είναι ίδιον των ανθρώπων που διαπράττουν τόσο σκληρά εγκλήματα. Η απάθεια προέρχεται είτε από το σοκ του δράστη είτε από μεθόδευση» τόνισε στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, χρειάζεται «ψυχραιμία και απάθεια για να κοροϊδεύεις το πανελλήνιο εδώ και 40 μέρες», ενώ όπως είπε, δεν περίμενε ότι ο 32χρονος θα έχει σκοτώσει την Κάρολαιν.

Ποινικό αδίκημα η σχέση με ανήλικη

«Με προβλημάτισε ότι ήταν μαζί της τουλάχιστον έξι χρόνια. Μια εποχή που η κοπέλα ήταν 14χρονων, δευτέρα γυμνασίου, επιτράπηκε ένας 28χρονος να σχετιστεί με μια ανήλικη. Το οποίο ήταν ποινικό αδίκημα» σχολίασε αναφορικά με το πότε ξεκίνησε η σχέση του ζευγαριού.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ποινής του συζυγοκτόνου, ο κ. Δημητρίου δήλωσε ότι τα ισόβια δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

«Αν παραμείνει έτσι η κατηγορία, στα ισόβια, χωρίς ελαφρυντικά, η πραγματική έκτιση της ποινής είναι 16 χρόνια. Μαζί με τη δολοφονία του σκύλου και την ψευδορκία είναι 19 χρόνια συνολικά. Αλλά αν αναγνωριστεί έστω ένα ελαφρυντικό -όπως του πρότερου έντιμου βίου- η ποινή θα είναι ελαφρότερη. Η πραγματική έκτιση της ποινής δεν θα ξεπεράσει τα 6-7 χρόνια» επισήμανε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share