Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στοιχεία-σοκ για τον Μπάμπη - Γιατί κάλεσε τη γειτόνισσα αφού πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία;

Τι φοβόταν και ήθελε να της μιλήσει; Την εκβίασε για να μην πει την αλήθεια;

20 Ιουνίου 2021 07:22
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στοιχεία-σοκ για τον Μπάμπη - Γιατί κάλεσε τη γειτόνισσα αφού πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία;
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στοιχεία-σοκ έρχονται σχετικά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, με τον ίδιο να βλέπει το κινητό του να «διαλύει» όλα του τα ψέμματα.

Το τηλέφωνό του «μίλησε» και φάνηκαν τα ψέμματα που έλεγε στις καταθέσεις του, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε ακόμη μία.

Έτσι, δεν ήταν μόνο το κινητό και το smartwatch της Κάρολαϊν, που οδήγησαν τις αρχές στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της από τον σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Οι ειδικοί της ΕΛΑΣ που ανέκτησαν τα ψηφιακά πειστήρια, έκαναν να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, από το οποίο απεδείχθη ότι είπε ψέματα στις καταθέσεις του. Σε αυτό καταγράφονταν, βήματα, αποστάσεις αλλά και άνοδος ορόφων, ενώ από την έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποτυπώνεται πλήρως η δραστηριότητά του το μοιραίο βράδυ.

  • 23:18: Μήνυμα «you stupid» από Καρολάιν
  • 23:42: Άλλο μήνυμα που αναφέρει: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου»
  • 23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους
  • 01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης
  • 04:24: Δώδεκα λεπτά μετά την δολοφονία βγαίνει από την φόρτιση
  • 05:22: Είναι «δεμένος» αλλά κάνει 29 βήματα
  • 05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων
  • 05:53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου
  • 06:08: Κλήση στο… 180
  • 06:10: Κλήση στο… 1000
  • Είναι οι δήθεν ή πραγματικές προσπάθειές του να καλέσει με τη… μύτη την Άμεση Δράση, την οποία κάνει στις
  • 06:11: Κλήση στο 100
  • 06:16: Κλήση στην γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως είχε κάνει κλήση σε έναν άλλον τηλεφωνικό αριθμό, πιθανόν στην εταιρεία που εργαζόταν.

Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε από την ανάκριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, είναι η προσπάθειά του να αναδείξει την εκδοχή της ληστείας. Για να γίνει πιστευτός είχε πάρει τα κοσμήματα της Καρολάιν και τα τοποθέτησε μέσα στο ντεπόζιτο βενζίνης της μοτοσυκλέτας του. Τα ανέσυρε, μέρες αργότερα, με γάντζο και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Η εικόνα του ίδιου με την μικρή Λυδία στον καναπέ του καθιστικού στις 12:26 της 11ης Μαΐου, είχε, επίσης, αποτυπωθεί από την Καρολάιν, μέσω της εφαρμογή του κινητούς της που ήταν συνδεδεμένη η κάμερα του χώρου. Ήταν το χρονικό διάστημα της διαμάχης με τον σύζυγό της και ανταλλαγής σχετικών μηνυμάτων.

Το προφίλ του σαδιστή και χειριστικού συζυγοκτόνου

Επί 37 ημέρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπαιζε το θέατρο της ζωής του, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει κοινή γνώμη και αστυνομικούς, αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της Καρολάιν Κράουτς, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Επιτυχημένος, άνετος οικονομικά και εμφανίσιμος, ο 33χρονος είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελεί αυτό που ως κλισέ αποκαλούμε «πολίτη πέραν πάσης υποψίας».

Από την πρώτη μέρα του εγκλήματος, λίγη μόνο ώρα αφότου είχε πιέσει με μανία το πρόσωπο της 20χρονης γυναίκας του στο μαξιλάρι, ανέλαβε τον ρόλο του απαρηγόρητου συζύγου, του πατέρα που έμεινε μόνος να φροντίζει την 11 μηνών κόρη τους.

«Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μη μας κάνουν κακό» δήλωνε, ξυπνώντας με μαεστρία το κοινό αίσθημα περί δικαίου, σε κάθε πολίτη που συνέπασχε μαζί του για το δράμα που πίστευε πως αποτελούσε απότοκο μιας αιματηρής ληστείας.

Οι πληροφορίες που διέρρεαν στη δημοσιότητα συνέθεταν το απόλυτο παραμύθι. Ο γοητευτικός και κατά πολύ μεγαλύτερος άνδρας, το νεαρό και γεμάτο ζωή κορίτσι και ένας έρωτας σαν εκείνους που παρακολουθούμε σε μυθιστόρημα. «Αγαπηθήκανε, πήγανε στην Αθήνα. Αυτή ακόμα πήγαινε στο σχολείο… παντρευτήκανε. Η μαμά του έχει σπίτι στην Αλόννησο. Ερχόντουσαν το καλοκαίρι, η μαμά του ήταν καθηγήτρια και καθόταν εδώ, είχε χρόνια στην Αλόννησο» δήλωνε τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το φονικό, κάτοικος του νησιού για το ζευγάρι.

Η καθηγήτρια της Καρολάιν δήλωνε τότε στους δημοσιογράφος πως εκείνη «ζούσε μια ζωή παραμυθένια. Τη βλέπαμε να περνάει όμορφες στιγμές με τον σύζυγό της». Η εικόνα που με προσοχή έχτιζε ο 33χρονος για τον έξω κόσμο, δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. Η 11 μηνών κόρη τους ερχόταν να συμπληρώσει την ειδυλλιακή εικόνα της αγαπημένης οικογένειας. Κανείς δεν γνώριζε τι είχε προηγηθεί, την αποβολή που υπέμεινε προηγουμένως. Όπως όμως σημειώνει ο θυμόσοφος λαός «κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται όταν κλείνουν οι πόρτες».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γνώρισε την Καρολάιν όταν εκείνη ήταν ακόμη στο σχολείο, 14 ετών. Οι μαρτυρίες θέλουν τον πιλότο να πολιορκεί την ανήλικη με την οποία τελικά παντρεύτηκε όταν εκείνη ήταν ακόμη 17 ετών το 2018, σε έναν γάμο σαν κινηματογραφική ταινία, στην παραλία της Praia Do Canavial της Πορτογαλίας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share