Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου - "Ότι έκανα, το έκανα με γνώμονα το παιδί μου"

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

19 Ιουνίου 2021 17:14
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Απομονωμένος με μοναδικό επισκέπτη τον δικηγόρο του πέρασε τη δεύτερη μέρα στη ΓΑΔΑ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 32χρονος συζυγοκτόνος, συναντήθηκε με τον κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον μοναδικό δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, καθώς ένας συνάδελφος του που αρχικά παρουσιαζόταν ως υπερασπιστής του ανακλήθηκε και συζήτησε μαζί του, για το τι θα υποστηρίξει στην απολογία του και την υπερασπιστική του γραμμή.

Μάλιστα, μέσω του κ. Παπαϊωαννίδη, έκανε την πρώτη του δήλωση μετά τη συλληψή του στο protothema.gr: «Η μέριμνά μου είναι για το παιδί μας, τη Λυδία. Να είναι καλά στις οικογένειες μου. (σ.σ: εννοώντας την οικογένεια του και την οικογένεια της συζύγου του). Είμαι συντετριμμένος και ό,τι έκανα, το έκανα με γνώμονα το παιδί μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαιωαννίδης επεσήμανε στο protothema.gr πως «ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος από αυτό το γεγονός. Είπε προανακριτικά όσα θα υποστηρίξει και ανακριτικά την αλήθεια όπως έχει, χωρίς να αποκρύψει οτιδήποτε. Δυστυχώς καταστράφηκε η ζωή του». Ωστόσο πανικός επικράτησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, καθώς η κάμερα έδειξε κατά λάθος το χαρτί που της έδωσαν.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου - 'Ότι έκανα, το έκανα με γνώμονα το παιδί μου'

Κατάθεση «καταπέλτης» της ιατροδικαστού για τον πιλότο: Αποκλείω να ήταν αναίσθητος για δύο ώρες

Την ίδια ώρα «καταπέλτης» είναι η ιατροδικαστής που εξέτασε τον 32χρονο πιλότο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, καθώς καταρρίπτει με την κατάθεσή της στις αρχές, το σενάριο που είχε προβάλλει αρχικά ο κατηγορούμενος ότι ήταν λιπόθυμος για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

«Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση δυο ώρες» αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής και συμπληρώνει: «Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί δυο ώρες. Οι σωματικές του βλάβες (σ.σ. του 32χρονου) ήταν όλως ελαφρές».

Η ιατροδικαστής εξέτασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στις 11 Μαΐου, 8 ώρες περίπου μετά τις 6:08 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας. «Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί δυο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας», επεσήμαινε στην κατάθεσή της.

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες θανάτου της άτυχης Καρολάιν, η ιατροδικαστής αναδεικνύει τη σημασία που έχουν για την έρευνα τα δεδομένα από το βιομετρικό ρολόι του θύματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου

Τα συμπεράσματα από το βιομετρικό ρολόι

«Από τα δεδομένα αυτά που έχουν καταγραφεί στο smart watch του θύματος και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου.

Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 το λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50% περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες.

Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11.

Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smart watch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η κατάθεση της ψυχολόγου

Στην κατάθεσή της η ψυχολόγος του ζευγαριού αναφέρει ότι διέκοψε τις συνεδρίες μαζί τους τον περασμένο Φεβρουάριο όταν της είπαν ότι ήταν «εντάξει». Η ψυχολόγος είπε στους αστυνομικούς: «Ο Μπάμπης με βρήκε μέσω του site doctor any time όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και το τηλέφωνο του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητα μου ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη την μπέμπα τους.

Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020. Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για τον καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Στο γραφείο μου ερχόντουσαν μαζί και έπαιρναν και την μπέμπα τους μαζί. Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ γλυκά και συμπαθητικά.

Όλοι τα συμπαθούσαμε και τα αγαπούσαμε στο γραφείο. Τις συνεδρίες τις διακόψουμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια και κάπως έτσι διακόψουμε τις συνεδρίες. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share