Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είπε όλη την αλήθεια - Οι στιγμές πόνου της Καρολάιν μέχρι το θάνατο

Καρέ καρέ πώς την έπνιξε και σκηνοθέτησε τη ληστεία

19 Ιουνίου 2021 15:36
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είπε όλη την αλήθεια - Οι στιγμές πόνου της Καρολάιν μέχρι το θάνατο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατριχιαστικές είναι όλες οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να λέει όλη την αλήθεια για όσα έγιναν.

Οι φρικιαστικές στιγμές της 20χρονης περιγράφονται λεπτομερώς στην ιατροδικαστική έκθεση και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Η Καρολάιν πέθανε από ασφυξία μετά την επίθεση του συζύγου της, την ώρα που κοιμόταν.

Το πόρισμα της ιατροδικαστού Χ. Σπηλιοπούλου αναφέρει ότι «ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οπως αναφέρει η ιατροδικαστής το θύμα κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου».

Ειδικότερα: Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, στις 4:11 και 57 δευτερόλεπτα, η καρδιά της άτυχης Καρολάιν καταγράφει 59 παλμούς. Εκεί έχει ξεκινήσει η διαδικασία θανάτου. Για περίπου 10 λεπτά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε με όλο του το βάρος το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι και το στρώμα. Η Καρολάιν είχε δαγκώσει και ματώσει την γλώσσα της προσπαθώντας να πάρει ανάσα ζωής…

Η ψηφιακή απόδειξη

Επιπλέον, οι ειδικοί της ΕΛΑΣ που ανέκτησαν τα ψηφιακά πειστήρια, έκαναν να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, από το οποίο απεδείχθη ότι είπε ψέματα στις καταθέσεις του. Σε αυτό καταγράφονταν, βήματα, αποστάσεις αλλά και άνοδος ορόφων, ενώ από την έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποτυπώνεται πλήρως η δραστηριότητά του το μοιραίο βράδυ.

  • 23:18: Μήνυμα «you stupid» από Καρολάιν
  • 23:42: Άλλο μήνυμα που αναφέρει: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου»
  • 23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους
  • 01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης
  • 04:24: Δώδεκα λεπτά μετά την δολοφονία βγαίνει από την φόρτιση
  • 05:22: Είναι «δεμένος» αλλά κάνει 29 βήματα
  • 05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων
  • 05:53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου
  • 06:08: Κλήση στο… 180
  • 06:10: Κλήση στο… 1000
  • Είναι οι δήθεν ή πραγματικές προσπάθειές του να καλέσει με τη… μύτη την Άμεση Δράση, την οποία κάνει στις
  • 06:11: Κλήση στο 100
  • 06:16: Κλήση στην γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως είχε κάνει κλήση σε έναν άλλον τηλεφωνικό αριθμό, πιθανόν στην εταιρεία που εργαζόταν.

Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε από την ανάκριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, είναι η προσπάθειά του να αναδείξει την εκδοχή της ληστείας. Για να γίνει πιστευτός είχε πάρει τα κοσμήματα της Καρολάιν και τα τοποθέτησε μέσα στο ντεπόζιτο βενζίνης της μοτοσυκλέτας του. Τα ανέσυρε, μέρες αργότερα, με γάντζο και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Επίσης η εικόνα του ίδιου με την μικρή Λυδία στον καναπέ του καθιστικού στις 12:26 της 11ης Μαΐου, είχε αποτυπωθεί από την Καρολάιν, μέσω της εφαρμογή του κινητούς της που ήταν συνδεδεμένη η κάμερα του χώρου. Ήταν το χρονικό διάστημα της διαμάχης με τον σύζυγό της και ανταλλαγής σχετικών μηνυμάτων.

Η κατάθεση της γειτόνισσας που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και, αυτή την φορά, στοιχεία έρχονται από όσα ανέφερε μια γειτόνισσα του ζευγαριού, ενώ έρχονται νέες λεπτομέρειες για τρίτο πρόσωπο.

Η ίδια αναφέρει ότι το μόνο που άκουσε το βράδυ του φονικού στα Γλυκά Νερά ήταν το κλάμα του σκύλου της Καρολάιν.

Η γυναίκα διευκρινίζει ότι η ίδια κοιμάται ελαφριά και πως τα σπίτια είναι μεσοτοιχία και ακούγονται οι ήχοι, ακόμη και το νιαούρισμα της γάτας, κάτι που «καίει» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Στην συμπληρωματική της κατάθεση η γειτόνισσα περιγράφει πως κοιμόταν στον καναπέ στου σαλονιού της στο ισόγειο του σπιτιού όταν στις «4:20 ώρα άκουσα ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκύλος της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου. Αν ο σκύλος των παιδιών δίπλα γάβγιζε θα το άκουγα σίγουρα. Ο σκύλος βέβαια ήταν ήσυχος και δεν ακουγόταν αλλά όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά το σπίτι το δικό μου και της Καρολάιν είναι μεσοτοιχία και ακούγονται ήχοι από το ένα σπίτι στο άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε ότι ακούγονται όλα αν μία γάτα της Καρολάιν νιαουρίσει εγώ την ακούω και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις έστειλα μήνυμα στην Καρολάιν να μου πει αν όλα ήταν καλά με τα ζωάκια».

Η μάρτυρας αναφέρει ότι μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσε ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. «Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά» καταθέτει.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share