Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Άναυδος ο εκπαιδευτής του Μπάμπη - «Στις κουβέντες μας για τη ληστεία τα έλεγα όλα»

Ο άνθρωπος από τον οποίο εμπνεύστηκε τη σκηνοθεσία της ληστείας

19 Ιουνίου 2021 14:46
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Άναυδος ο εκπαιδευτής του Μπάμπη - «Στις κουβέντες μας για τη ληστεία τα έλεγα όλα»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στο άκουσμα της αλήθειας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και της ενοχής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου άπαντες έμειναν άναυδοι, με τον εκπαιδευτή του, που είχε δεχθεί ληστεία... καρμπόν με εκείνη που σκηνοθέτησε ο πιλότος, να μην μπορεί να το πιστέψει.

Μετά την ομολογία του πιλότου που «πάγωσε» το πανελλήνιο, ο εκπαιδευτής του μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για το ενδεχόμενο να «εμπνεύστηκε» τη ληστεία από αυτή που έγινε σε βάρος του.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή, το 2018 ο εκπαιδευτής του Μπάμπη και η γυναίκα του, έπεσαν θύματα τριών αδίστακτων κακοποιών μέσα στο σπίτι τους. Η ληστεία ήταν «καρμπόν» με αυτή που περιέγραφε ο πιλότος.

«Την ήξερε την ιστορία», λέει ο εκπαιδευτής και συμπληρώνει: «Τέτοια σκηνοθεσία; Τι να πω;»

Τα τελευταία χρόνια τον έβλεπε μόνο για καφέ, αλλά όλοι στην εταιρία τον είχαν σαν παιδί τους. «Έκλεισε η εταιρία για να τον πάνε στην κηδεία. Και στο μνημόσυνο τον μετέφερε πάλι η εταιρία στην Αλόννησο», κατέληξε, με ένα ακόμη άτομο να «καίει» τον πιλότο.

Η κατάθεση του εκπαιδευτή

Στην κατάθεση του ο εκπαιδευτής-εξεταστής του κατηγορούμενου αναφέρεται στη συνομιλία που είχε μαζί του λίγες ώρες μετά την κηδεία. «Εγώ θύμισα στον Μπάμπη ότι πριν λίγα χρόνια είχα πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Στην ροή της κουβέντας και στις περιγραφές που κάναμε καταλάβουμε ότι υπήρχαν πολλές ομοιότητες στις δύο αυτές περιπτώσεις» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως ο 32χρονος του είπε ότι θυμόταν το περιστατικό.

«Η ληστεία που είχε γίνει σε μένα και τη σύζυγό μου ήταν βάναυση αφού η γυναίκα μου νοσηλεύτηκε πολλές μέρες στο κατ από το ξύλο που είχε φάει από τους ληστές και στην αρχή δεν ξέραμε αν θα καταφέρει να ζήσει. Γι’ αυτό το λόγο εκείνο το διάστημα συζητιόταν πολύ στην εταιρεία που δούλευα παλιά και σε όλα τα αεροδρόμια που υπήρχαν γνωστοί μου. Για το περιστατικό αυτό είχα μιλήσει και σε προσωπικό επίπεδο με πολλούς συναδέλφους και φυσικά τόχαμε συζητήσει πολύ και με τον Μπάμπη που είχα μία ιδιαίτερη σχέση» κατέθεσε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως συμπαθεί πολύ τον 32χρονο «για το ήθος και το χαρακτήρα του.

«Φυσικά λοιπόν για μένα και τη σύζυγό μου ήταν μια τραυματική εμπειρία και στις συζητήσεις που κάναμε ήμουν πάντα αναλυτικός για να καταλάβουν όλοι υπόλοιποι πραγματικά περάσαμε στα χέρια αυτών των ανθρώπων».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share