Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης: Ποιος είναι ο δεύτερος δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ο όρος που έθεσε και η υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ που... χάλασε

Η ζωή και η πορεία του νέου συνηγόρου του φονιά της Καρολάιν

19 Ιουνίου 2021 14:04
Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης: Ποιος είναι ο δεύτερος δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ο όρος που έθεσε και η υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ που... χάλασε
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι αποκαλύψεις έρχονται με τη μορφή «καταιγίδας» για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να προλαμβάνει δεύτερο δικηγόρο, που ακούει στο όνομα του Αλέξανδρου Παπαΐωαννίδη.

Μετά τον Βασίλη Σπύρου, ο ίδιος βγήκε στα ΜΜΕ να μιλήσει για τον πελάτη του, λέγοντας μάλιστα ότι «η πρώτη και η τελευταία κουβέντα στην προανακριτική κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος ήταν η συγγνώμη».

«Συγγνώμη είναι κάτι πολύ λίγο, προφανώς έχει αποδεχθεί τι έκανε και είναι καταρρακωμένος», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο συζυγοκτόνος έκανε πάνω από ένα μήνα να παραδεχθεί ότι αυτός σκότωσε την Καρολάιν: «Έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει, γιατί είχε μια θολή σκέψη στο μυαλό του, πώς να σώσει το παιδί του. Ούτε κίνητρο υπήρχε ούτε προσχεδιασμένο ήταν. Τα ευρήματα των αστυνομικών, λόγου χάρη σε σχέση με την αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, δείχνουν ότι δεν τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά».

Σε ότι αφορά το αν θα υπάρξει αίτημα για ψυχιατρική εξέταση, ο συνήγορος του δράστη είπε: «Δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση και ούτε κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, επεσήμανε ότι ως πιλότος, ο 33χρονος περνούσε τακτικά από ψυχιάτρους για πραγματογνωμοσύνη, ενώ ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας πρόσθεσε: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας και επέλεξε να κάνει ένα σόου, με το παιδί του αγκαλιά στην κηδεία και με τις δηλώσεις του».

Οι απαντήσεις του στο... στενό μαρκάρισμα στο Open και ο όρος που έβαλε

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαΐωαννίδης μίλησε για τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος και στο Open αναφέροντας πως εκείνος φαίνεται να είναι μετανιωμένος και μετά την ομολογία του.

«Χθες πήρα την εντολή και την Τρίτη θα πάμε για απολογία», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του πιλότου αναφέροντας: «Την υπερασπιστική γραμμή την έθεσε ο κατηγορούμενος εξ’ αρχής. Πρόκειται για μια ομολογημένη πράξη, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες και απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα και σε αυτά που θα τεθούν από την ανακριτική αρχή».

Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δήλωσε: «Αυτό που μου μετέφερε είναι ότι τον απασχολεί η μέριμνα του παιδιού» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα έχουμε απόλυτη ομολογία. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι αξίζει την τιμωρία του. Ηθελημένα ο ίδιος ομολόγησε χωρίς αυτό να δικαιολογεί τις 37 μέρες».

Όσον αφορά στην προσωρινή επιμέλεια του παιδιού, ο δικηγόρος ανέφερε πως ο Εισαγγελέας έχει επιμεληθεί για το θέμα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει απόφαση.

Τέλος, ανέφερε: «Είναι αδύνατον να κατανοήσουμε σε συνθήκες κανονικότητας πως ο άνθρωπος αυτός διαχειρίζεται μια ακραία κατάσταση. Ακόμη, και το μετά που εμφανίζεται στις κάμερες και όλα όσα γίνονται, δεν μπορεί κανένας, ούτε κι εγώ που είμαι ο συνήγορος υπεράσπισης να το αξιολογήσουμε και να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ψυχοσύνθεσή του».

Η καταγωγή από την Πρέβεζα και το ΠΑΣΟΚ

Ο Πρεβεζάνος δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης ανέλαβε την υπεράσπιση του 32χρονου πιλότου στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Ο ίδιος βρέθηκε σε θέση να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ το 2015, με μια αναταραχή, όμως, να ακυρώνει την υποψηφιότητά του.

Ο Παπαϊωαννίδης, μετά τα γεγονότα που κατέληξαν σε μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Πρέβεζας, προέβη και στην τυπική διαδικασία παραίτησής του αφού δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και με ανοιχτή επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή, κάνω γνωστό ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από την υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα κίνησα τις απαραίτητες διαδικασίες υποβάλλοντας αίτηση παραιτήσεως στον Άρειο Πάγο, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ως νέος άνθρωπος, προερχόμενος από τα σπλάχνα του κόμματος, με ιδέες και όραμα για την Ελλάδα και την Πρέβεζα, θεωρούσα ότι μέσα σε αυτή την καταστροφή, έχουμε ανάγκη από βαθιά προοδευτικές τομές, μακριά από τις ευκολίες, τις ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο με τη συνένωση όλων των δυνάμεων, αφήνοντας πίσω τις αμαρτίες, τα λάθη και απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος, μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, στην οποία οφείλει το ΠΑΣΟΚ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην παραίτησή οδηγήθηκα εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν από την ημέρα της ανακήρυξης της υποψηφιότητάς μου, γεγονότα τα οποία έπληξαν, ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα, το κύρος και την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. Μάλλον ζούμε την εποχή που το νέο ζει σε συνθήκες παρόντος και το παλιό προσπαθεί να αναγεννηθεί αφομοιώνοντας το νέο, κάτι που ασφαλώς δε με εκφράζει. Ο χαρακτήρας μου, οι αρχές μου, τα πιστεύω μου, το όραμά μου και η έως τώρα πορεία μου στο κόμμα, δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο να πάρω διαφορετική απόφαση. Δεν διαπραγματεύθηκα ποτέ αυτά που πίστευα για καρέκλες και οφίτσια. Δεν πίστεψα ποτέ στη ζωή μου ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός, το ίδιο πιστεύω και σήμερα. Οι αγώνες που έχω δώσει χαρακτηρίζονταν πάντα από ευπρέπεια, πολιτικό πολιτισμό και αξιοπρέπεια, αξίες τις οποίες δυστυχώς δεν συμμερίζονται όλοι, αλλά για μένα είναι αδιαπραγμάτευτες. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς βρίσκεται πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του. Η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει επιτέλους να αποφασίσει εάν θα ηγηθεί της προσπάθειας για ανασυγκρότηση της χώρας, αφού πρώτα απ όλα αναγεννηθεί η ίδια, κάτι που δεν θα γίνει εάν παραμείνει δέσμια παλαιοκομματικών πρακτικών και αντιλήψεων. Δηλώνω ότι παραμένω ενεργός πολίτης, πάντα παρών στους αγώνες της γενιάς μου».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share