Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί έπιασαν τον Μπάμπη με το πιο απίθανο κόλπο - Η επιχείρηση για να τον φέρουν στη ΓΑΔΑ

Έτσι τον έκαναν να «σπάσει»

19 Ιουνίου 2021 11:46
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί έπιασαν τον Μπάμπη με το πιο απίθανο κόλπο - Η επιχείρηση για να τον φέρουν στη ΓΑΔΑ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά κατά της συζύγου του, με τον ίδιο να βλέπει τους αστυνομικούς να τον «στριμώχνουν» με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορέσει να κρυφτεί άλλο μετά από 37 ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή της έρευνας για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, υπήρχε μια ομάδα χειριστών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος έκανε και αρκετά λάθη που τον «πρόδωσαν». Είχαν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης. Επικοινωνούσαν όλο το 24ωρο ακαθόριστες χρονικές στιγμές.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, το πρώτο κομμάτι εξέτασης του η ομάδα χειρισμού τον ρώτησε αν υπάρχει κάτι που πρέπει ή θέλει να πει τότε εκείνος, δεν άφησε κανένα περιθώριο και ξεκίνησε μια κουβέντα που αφορούσε την σχέση με την γυναίκα και το παιδί του. Πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα ανάμεσα τους και αυτά που ανέκυψαν στον χαρακτήρα της 20χρονης όπως ο ίδιος υποστήριξε… Έδειχνε πως ήθελε να βγάλει κάτι από μέσα του.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχε πει ψέματα σε πολλούς αλλά και στους ίδιους αστυνομικούς που εξέφραζε την εμπιστοσύνη του και μάλιστα είχε πάρει και αγκαλιά.

Οι αστυνομικοί σε μια κίνηση τακτικής, είπαν και εκείνοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον έγγαμο βίο τους προκειμένου να φανούν πιο οικείοι σε εκείνον. Αυτό φαίνεται ότι ήταν η κίνηση που «έλυσε» τον πιλότο. Μετά από αυτό εντελώς αβίαστα και πριν του παρουσιάσουν όλα τα αποτελέσματα από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων, ξεκίνησε και περιέγραψε πως ακριβώς συνέβη η δολοφονία.

Η επιχείρηση στην Αλόννησο και η ομολογία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι έχουν να κάνουν με έναν ευφυή άνθρωπο. Παράλληλα όμως ήξεραν ότι το σενάριο που έπλασε είχε κενά.

Έτσι, έστησαν το «μεγάλο κόλπο». Τι ήταν αυτό; Η καλοστημένη επιχείρηση που στήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στόχος της Αστυνομίας ήταν να «ταρακουνηθεί» ο 33χρονος, να φοβηθεί ότι η ώρα της σύλληψης πλησιάζει και να μην επαναλάβει στην κατάθεσή του όλα όσα έλεγε στις προηγούμενες καταθέσεις του. Σύμμαχος των αστυνομικών ήταν τα νέα στοιχεία που είχαν προκύψει από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων.

Μέρος του σχεδίου ήταν το ελικόπτερο, το οποίο έφτασε «εκκωφαντικά» στην Αλόννησο, δημιουργώντας την αίσθηση στον 33χρονο ότι «οι αστυνομικοί γνωρίζουν», «ο χρόνος του τελείωσε» και ότι «όλα έχουν τελειώσει». Μέρος του σχεδίου ήταν και οι διαρροές στα ΜΜΕ ότι «έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση».

Ο 33χρονος καθ’ ομολογία δράστης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ως μάρτυρας, ωστόσο, ήξερε καλά ότι στην ουσία εξεταζόταν ως ύποπτος.

Το κλίμα ωστόσο που τεχνητά δημιουργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για να «ταρακουνήσει» τον 33χρονο πιλότο δεν θα ήταν αρκετό για να ομολογήσει ο δράστης, εάν δεν συνοδευόταν από αδιάσειστα στοιχεία που «στρίμωξαν» στον… τοίχο. Η ομολογία του δράστη πάντως ήταν το μεγάλο στοίχημα που είχαν βάλει οι αστυνομικοί με τον εαυτό τους. Στοίχημα το οποίο κέρδισαν

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share