Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: 9+1 τεράστια λάθη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που τον «κάρφωσαν» - Πώς σκότωνε την Καρολάιν... πριν τη δολοφονήσει

Έτσι έφτασε μέχρι την ομολογία

19 Ιουνίου 2021 11:04
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: 9+1 τεράστια λάθη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που τον «κάρφωσαν» - Πώς σκότωνε την Καρολάιν... πριν τη δολοφονήσει
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και τον ίδιο να κάνει ουκ ολίγα λάθη, που στο τέλος τον «κάρφωσαν».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ στα πιθανά κίνητρα του δράστη αλλά και στα λάθη που τον πρόδωσαν, σε ένα έγκλημα που μπορεί να σχεδιαζόταν για ένα μήνα.

Όπως εκτίμησε, ο τρόπος με τον οποίο ομολόγησε, αφού πιέστηκε λόγω των αδιάσειστων στοιχείων, δείχνει ότι γρήγορα θα ομολογήσει και ποια ήταν τα κίνητρα.

Τα κίνητρα του πιλότου

  • Συγκρούσεις και αψιμαχίες από τα μηνύματα που είχε το ζευγάρι και φάνηκαν και στα μηνύματα. Μπορεί να ήξερε κάτι το θύμα και ο πιλότος να φοβόταν ότι θα μιλήσει αν φύγει και χωρίσουν.
  • Οικονομικά κίνητρα, ασφάλεια ή περιουσιακά στοιχεία.
  • Ερωτικά κίνητρα, τρίτο πρόσωπο.
  • Το πιο πιθανό είναι η συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο θύτης εξαιτίας των αισθημάτων απόρριψης και υποτίμησης που ένιωθε.
  • Τι έκανε τις κάρτες μνήμης; Μπορεί να δείχνουν τι συνέβη πριν το μοιραίο.
  • Στο συγκεκριμένο έγκλημα, ο τόπος του εγκλήματος και οι καταθέσεις του πιλότου οδήγησαν την αστυνομία στην ενοχή του.

Τα μεγάλα του λάθη

1. Το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές ήταν παραβιασμένο από μέσα.
2. Οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Πώς ήξεραν οι ληστές ότι οι κάμερες έχουν κάρτες μνήμης;
3. Ο τρόπος που ήταν δεμένος έδειχνε ότι άνετα με τα χέρια του μπορούσε να καλέσει την αστυνομία.
4. Η ψυχρότητα που είχε αφού τον έλυσαν οι αστυνομικοί. Τους ρώτησε αν είναι νεκρή.
5. Η ταινία ήταν σφιγμένη γύρω από το λαιμό, όχι όμως γύρω από το πρόσωπο.
6. Η λεπτομερής περιγραφή για τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών.
7. Η υποτιθέμενη λιποθυμία, για να μπορέσει να ξεφύγει από απαντήσεις που θα τον έκαναν να πέσει σε αντιφάσεις.
8. Ξέχασε ότι το ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τους παλμούς της και την ώρα.
9. Το κινητό του κατέγραφε τις κινήσεις του.
10. Στις καταθέσεις του στην αστυνομία υπήρχαν αντιφάσεις.

Η απόφαση να πάει την Καρολάιν... μακριά

Ο Βαγγέλης Παπατζητζές, ο οποίος γνώριζε την Καρολάιν και τον σύζυγό της, σχολίασε στην εκπομπή του ΟΡΕΝ το έγκλημα των Γλυκών Νερών.«Ήταν σοκ. Δεν ήμασταν φίλοι, φίλοι, ήμασταν γνωστοί. Η Καρολάιν είχε κάνει δύο φορές κατάδυση εδώ στην Αλόννησο και τον Μπάμπη τον είχα γνωρίσει από κοινή παρέα, είχαμε πιεί καφέ. Λέγαμε ένα γεια, που λέμε. Ήταν ακριβώς όπως το λένε όλοι, ένα χαμογελαστό παιδί. Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Και δεν είναι παράξενο, αν έχετε προσέξει όσοι γνωρίζαμε τον Μπάμπη, όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Μπορεί η κοινή γνώμη να έλεγε ίσως είναι ο πιλότος που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά όσοι ήταν κοντά στο ζευγάρι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν αυτό. Κανένας», δήλωσε.

«Ειλικρινά, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Δεν ήθελα να το πιστέψω. έχω φίλους που μου έλεγαν "βρε μπας και το έκανε αυτός" και έλεγα παιδιά αποκλείεται αφού τους ξέρω, είναι ήρεμο παιδί. Όντως είναι ήρεμο παιδί. Δεν μπορώ να καταλάβω... Τελικά πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν ξέρεις τι γίνεται. Αυτό αποδεικνύεται», πρόσθεσε.
«Και οι δύο μεγάλωσαν εδώ στην Αλόννησο. Εγώ την Καρολάιν την γνώρισα στην κατάδυση. Ήταν στους πρόσκοπους και είχαν έρθει για να κάνουν βουτιά. Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι. Ότι διαβάζετε, είναι ακριβώς έτσι, ένα χαμογελαστό και όμορφο κορίτσι. Ακόμα και για τον πιλότο, όπως τον βλέπετε στις φωτογραφίες ήταν. Ένα χαμογελαστό παιδί. Αν προσέξατε όλοι όσοι τους γνώριζαν καλύτερα από εμένα, που δεν ήμασταν κολλητοί, όλοι μιλούν για ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Βέβαια ζούσαν μακριά, στα Γλυκά Νερά, την είχε απομακρύνει από τις φίλες της, από την οικογένεια της. Δεν ξέρω αν ήταν ένα σχέδιο, αν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο», τόνισε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share