Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: ΕΔΕ για τον Μπαλάσκα για την φράση με τον «βλάκα πιλότο»!

Η δήλωση που τον «έκαψε»!

18 Ιουνίου 2021 20:15
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: ΕΔΕ για τον Μπαλάσκα για την φράση με τον «βλάκα πιλότο»!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φοβερές είναι οι εξελίξεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς άμεσα διατάχθηκε από την Αστυνομία Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον συνδικαλιστή, Σταύρο Μπαλάσκα.

Αφορμή για την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτέλεσαν οι σημερινές (18/6) δηλώσεις του για την υπόθεση δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, όπου ουσιαστικά έλεγε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπορούσε να αποφύγει τα πολλά χρόνια φυλάκισης.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Μπαλάσκα για το έγκλημα

Για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μπαλάσκας, επισημαίνοντας ότι η ΕΛΑΣ εξ αρχής θεωρούσε τον πιλότο ύποπτο απλώς προσπαθούσε να «δέσει» τα στοιχεία.

Ο κ. Μπαλάσκας εξήγησε ότι μέχρι τις πρώτες 10 ημέρες υπήρχε μία σύγχυση. Μετά άρχισαν να ξεδιαλύνονται τα πράγματα.

Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ο πιλότος είναι ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν πολλά.

- Το σκυλί σκοτώθηκε πριν κρεμαστεί.
- Τα χέρια του αντί για πίσω ήταν μπροστά και το δέσιμο περίεργο.
- DNA δεν υπήρχε πουθενά.
- Οι κάμερες περιμετρικά του σπιτιού δεν κατέγραψαν τίποτα ύποπτο.
- Τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα, το smartwatch και την κάμερα του σπιτιού, από την οποία αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης δεν ταίριαζαν με αυτά που έδωσε ο πιλότος.
- Το πρώτο συμπέρασμα της ΕΛΑΣ από το σπίτι ήταν ότι δεν έγινε ποτέ ληστεία.

«Νόμιζε ο νεαρός πιλότος ότι είναι τόσο πολύ έξυπνος ούτως ώστε μπορούσε μέσα στο μυαλό του να έχει αντιγράψει μια άλλη ιστορία, και μιλάω για το Αλεποχώρι, την οποία θα την κάνει ένα copy paste και θα τη δώσει στην αστυνομία μασημένη τροφή.», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας τα στοιχεία που έδωσε ο πιλότος στην αστυνομία ήταν ένας συνδυασμός πληροφοριών από τη ληστεία στο Αλεποχώρι μαζί με δικές του προσθήκες. Το ίδιο ισχύει και για την περιγραφή των δραστών.

Για το αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο απάντησε: «Όλα ήταν προμελετημένα. Δε μπορείς να πνίξεις τη γυναίκα σου και μετά μέσα σε δύο ώρες να σκεφτείς. Πρέπει να έχεις μεγάλο ταλέντο.»

Επίσης, επεσήμανε πως το θέμα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα. «Μέχρι να δικαστεί το θέμα δεν έχει κλείσει.»

Τέλος, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στο τι του είπαν οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ όταν τον έφεραν για κατάθεση. Του ανακοίνωσαν ότι ξέρουν ότι εκείνος το έκανε. Αν και του έδειχναν τα ακράδαντα στοιχεία, του πήρε 8 ώρες να σπάσει. «Ήταν σε άρνηση».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share