Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο και... όλη την Αστυνομία ο Μπάμπης - Το προφίλ του 32χρονου «κτήνους»

Παραμένει ψύχραιμος και αμετανόητος για το φονικό

18 Ιουνίου 2021 17:07
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο και... όλη την Αστυνομία ο Μπάμπης - Το προφίλ του 32χρονου «κτήνους»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18/6) στα δικαστήρια από τη ΓΑΔΑ, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημελήμματα.

Ο Μπάμπη Αναγνωστόπουλος έφτασε στα δικαστήρια μετά εν μέσω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επιπλέον, ο πιλότος κατηγορείται με δύο πλημελήμματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία και τη ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση στις Αρχές.

Την υπόθεση του 32χρονου συζυγοκτόνου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου και σκοπεύουν να ζητήσουν προθεσμία για την απολογία.

Το ψυχολογικό προφίλ του Μπάμπη

Ένας άνθρωπος ο οποίος πρόκειται να χάσει τη σύζυγό του ή βλέπει ενώπιόν του τη σύζυγό του να χάνεται δίπλα στο παιδί του, δεν μπορεί να παραμένει ψύχραιμος, ούτε μπορεί να τοποθετείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα ΜΜΕ και να απαντά με ευγένεια, ανέφερε η Εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την ομολογία του πιλότου.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για έναν άνθρωπο με μορφωτικό επίπεδο και ψηλό δείκτη νοημοσύνης, λόγω του επαγγέλματος του, άτομο της διπλανής πόρτας που δεν απασχόλησε ξανά τις Αρχές, η συμπεριφορά του αυτή εγκληματολογικά μου θυμίζει χαρακτηριστικά ενός κατά συρροή δολοφόνου, τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει εάν υπάρχει το «τέλειο έγκλημα», η κα. Τσίτση απάντησε πως ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Εάν κάποια εγκλήματα καθυστέρησαν οι Αρμόδιες Αρχές να τα εξιχνιάσουν, ήταν αυτά που ήταν «καλοστημένα», όμως και πάλι εξιχνιάζονται, είπε.

«Ο δολοφόνος ή ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει σε μια παραβατική συμπεριφορά όλο και κάτι θα αφήσει πίσω του, ακόμη και μια συμπεριφορά», ανέφερε.

Η Αστυνομία γνώριζε την ωμή πραγματικότητα και προστάτευσε την υπόθεση μέχρι να ομολογήσει ο ίδιος, όπως είπε.

«Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά φαίνεται να ήταν προμελετημένο και δεν εννοώ απαραιτήτως ότι ήταν ένα μήνα πριν, μπορούσε να είχε προμελετηθεί 1-2 ώρες πριν», σημείωσε.

Δεν θεωρώ, συνέχισε, ότι πρόκειται για έγκλημα εν βρασμώ ψυχής καθώς ο πνιγμός έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να καταλήξει το θύμα και ο θύτης προλαβαίνει να σκεφτεί το τι συνέβη, πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ. Τσίτη, ήταν ένας «εξαιρετικά καλός ηθοποιός» για 40 περίπου ημέρες.

Κληθείσα να σχολιάσει εάν μπορεί κάποιος να διακρίνει το κίνητρο, η κα. Τσίτση ανέφερε πως το κίνητρο είναι καθαρά η εκδίκηση.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share