Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η στιγμή που ο Μπάμπης αποφάσισε να σκοτώσει την Καρολάιν - Καρέ καρέ οι κινήσεις του για να σκηνοθετήσει το φονικό

Το έγκλημα όμως δεν ήταν τέλειο - Τα μοιραία λάθη που τον πρόδωσαν

18 Ιουνίου 2021 16:52
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η στιγμή που ο Μπάμπης αποφάσισε να σκοτώσει την Καρολάιν - Καρέ καρέ οι κινήσεις του για να σκηνοθετήσει το φονικό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά αποδεικνύεται ως ένα καλά μελετημένο και προσχεδιασμένο φονικό, σε αντίθεση με όσα λέει περί «θολούρας» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην ομολογία του, με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ να τον διαψεύδουν πανηγυρικά.

Σύμφωνα με αποτελέσματα που προέκυψαν από την εταιρεία secutity που επεξεργάστηκε τα δεδομένα της κάμερας ασφαλείας που υπήρχε στο σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, το τελευταίο καρέ με τα μέλη της οικογένειας αποτυπώθηκε στις 00:30 της Τρίτης, 11ης Μαΐου του 2021. Στο καρέ αυτό φαίνονταν ο 32χρονος πιλότος με τη μικρή Λυδία να είναι ξαπλωμένοι στο καναπέ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν καταγράφεται κάποια άλλη εικόνα με δραστηριότητα των μελών της οικογένειας.

Το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας σταματά να καταγράφει τους παλμούς της στις 04:11 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, τη στιγμή που η Κάρολαϊν αφήνει την τελευταία της πνοή. Σε αυτό το διάστημα, μεταξύ του πρώτου τσακωμού που έχει σημειωθεί μεταξύ του ζευγαριού, γύρω στη μια τα ξημερώματα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή τη σκηνοθετημένη του ληστεία και να σκοτώσει την 20χρονη σύζυγό του.

Η ώρα που αποφασίζει να τη σκοτώσει και η σκηνοθεσία της ληστείας

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν γύρω στη 01:30, όταν ο πιλότος αφαιρεί την κάρτα μνήμης από την κάμερα. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στα ελληνικά χρονικά. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που όπως όλα δείχνουν είχε καθαρό μυαλό, βάζει σε εφαρμογή ένα διαβολικό σχέδιο, για το οποίο ακόμη και σήμερα μοιάζει αμετανόητος.

Δημιουργεί τους «αόρατους ληστές» οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι του και σκότωσαν την αγαπημένη του σύζυγο, αφού πρώτα είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα. Έχει σκεφτεί ποια σημεία του σπιτιού θα χρησιμοποιήσει για το κινηματογραφικό του σενάριο.

Ανεβαίνει πάλι στη σοφίτα γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, ενώ έχει ανταλλάξει πολλά γραπτά μηνύματα με την σύζυγό του, από τα οποία φαίνεται ότι τσακώνονταν για περισσότερο από δυόμιση ώρες. Στις 04:06 οι λογομαχίες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ο 32χρονος πιλότος ρίχνει την νεαρή μητέρα και για πέντε ολόκληρα λεπτά της φράζει το στόμα κι τη μύτη με ένα ύφασμα που έχει στα χέρια του. Στις 04:11 η Κάρολάιν αφήνει την τελευταία της πνοή.

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πνίγει με τα ίδια του τα χέρια το σκυλί, προκειμένου να γίνει πιο πιστευτή η ιστορία που είχε στήσει, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, και το κρεμάει στην κουπαστή της σκάλας.

Στις 06:16 πλέον το πρωί τηλεφωνεί στην αστυνομία και καλεί σε βοήθεια. Στη συνέχεια δένεται με την μονωτική ταινία και περιμένει τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ να φτάσουν.

Τα μοιραία λάθη που έφεραν την ομολογία

Ο θάνατος της Καρολάιν προσδιορίστηκε μετά τις 4-5 το πρωί. Κρίσιμο στοιχείο, ήταν το γεγονός ότι τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου, ήταν μόλις διακρινόμενα, κάτι που, όπως περιέγραψε «δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που ήταν δεμένος». Οι αστυνομικοί παρατήρησαν μεταβολές στον χώρο σε σχέση με την αρχική κατάθεση του συζύγου, ενώ φάνηκε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί επιλεκτικά, κάτι που κίνησε τις υποψίες για το αν οι ισχυρισμοί του περί εισβολής τριών ληστών στο σπίτι, ήταν αληθινοί. Το παράθυρο στο υπόγειο ήταν παραβιασμένο, ενώ «εξαιρετικά ασυνήθιστο» χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι ο σκύλος ήταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας.

Τα κρίσιμα πειστήρια ήταν τα εξής: η κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο σαλόνι, το ψηφιακό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν και τα κινητά τηλέφωνα των δυο τους. Αρχικά, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώθηκαν στον έλεγχο του ισχυρισμού περί ληστείας, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, τις μαρτυρίες και τα στοιχεία «δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων», πέραν του ζευγαριού. Αποτέλεσμα ήταν οι έρευνες των αρχών να στραφούν πλέον στον σύζυγο της Καρολάιν, που ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Η πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας, άρχισε να διαφαίνεται όταν προέκυψαν τα ψηφιακά πειστήρια που έδειχναν ότι κινείται στον χώρο, τις ώρες που είχε δηλώσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι ήταν δεμένος. Άρχισε, στη συνέχεια, η σχολαστική εξέταση του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share