Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι οδήγησε η Αστυνομία τον Μπάμπη στην ομολογία - «Δεν ήθελα να πάω φυλακή, ήθελα να μεγαλώσω την κόρη μου»

Ποιο ήταν το «κλειδί» που οδήγησε στην εξιχνίαση του φονικού

18 Ιουνίου 2021 16:24
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι οδήγησε η Αστυνομία τον Μπάμπη στην ομολογία - «Δεν ήθελα να πάω φυλακή, ήθελα να μεγαλώσω την κόρη μου»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Όλα τα στοιχεία γύρω από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά βρέθηκαν σήμερα (18/6) στην φόρα, με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ενημερώνει για το πώς φτάσαμε μέχρι την εξιχνίασή του και την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Δύσκολη χαρακτήρισε την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ειδικά για το συγκεκριμένο έγκλημα «είχαμε σαν άνθρωποι έναν λόγο παραπάνω» για την εξιχνίαση.

Σημείο-κλειδί για την εξιχνίαση ήταν, σύμφωνα με τον διοικητή η σχέση εμπιστοσύνης που έχτισαν οι αστυνομικοί με τον πιλότο, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, με το δικηγόρο του να έχει ήδη αναλάβει δράση.

Τόνισε, ότι η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργεί με υποψίες και για τον λόγο αυτό η υπόθεση ήταν δύσκολη στην εξιχνίασή της καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους αστυνομικούς και υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. εργάστηκαν πάνω στην υπόθεση.

Η Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθύντρια Εγκληματικών Εργαστηρίων είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε άμεσα κατανοητά πως η υπόθεση απαιτούσε περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση. Κρίσιμη ήταν η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού. Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων βάσει των στοιχείων που προέκυψαν υπήρχαν αναντιστοιχίες.

Αυτά τα στοιχεία προκαλούσαν ερωτήματα και οι απαντήσεις των οποίων ήταν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Τα λόγια του Μπάμπη στην Αστυνομία - Τι είπε στην ομολογία του

Ο προϊστάμενος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, παρουσίασε το χρονικό του εγκλήματος και όλα όσα είπε ο σύζυγος της Καρολάιν στην αστυνομία.

Ο κ. Χασιώτης είπε: «Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν.

Ερευνώντας τον χώρο βρήκαν αλλαγές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο με τον σκύλο να είναι κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού.

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από την συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο.

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην δολοφονία της κοπέλας.

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην δολοφονία της κοπέλας. Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share