Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Για αυτό φέραμε στη ΓΑΔΑ τον πιλότο» - Τα στοιχεία που προέκυψαν

Τα στοιχεία είχαν προκύψει από την προηγούμενη μέρα!

17 Ιουνίου 2021 18:05
Αποκαλύψεις της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Για αυτό φέραμε στη ΓΑΔΑ τον πιλότο» - Τα στοιχεία που προέκυψαν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα στοιχεία έχουν προκύψει για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με την Αστυνομία να προβαίνει στη σχετική ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης (17/6), εξηγώντας και το λόγο που κλήθηκε άμεσα ο 32χρονος πιλότος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Απόστολος Σκρέκας, ο πιλότος είχε κληθεί ήδη από χθες (16/6) για εξέταση, με την αστυνομία να σέβεται την επιθυμία του να παρίσταται σήμερα στο μνημόσυνο της Καρολάιν.

Για τον λόγο αυτό παρελήφθη από πλωτό μέσο από την Αλόννησο στη Σκιάθο και από εκεί στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρθηκε «περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στη ΓΑΔΑ, θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες. Ο 32χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε στην Αθήνα από την Αλόννησο, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας».

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 11 Μάϊου. Ο πιλότος καταθέτει στους αστυνομικούς πως οι τρεις δράστες τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν. Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.

Από την πρώτη στιγμή μια σειρά από καυτά ερωτήματα είναι βασανιστικά και για μέρες παραμένουν αναπάντητα. Γιατί οι δράστες άφησαν το κινητό μπροστά στον πιλότο; Γιατί αποφάσισαν να πνίξουν την 20χρονη και όχι να την ακινητοποιήσουν; Γιατί η Καρολάιν δεν έφερε χτυπήματα στο σώμα της; Γιατί ο 32χρονος δεν είχε ίχνη στο σώμα του από το δέσιμο των δραστών; Γιατί εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες αντί να τις ξηλώσουν;

Ο πιλότος εμφανίζεται ψύχραιμος μπροστά στις κάμερες και σίγουρος στις τοποθετήσεις του, ότι ο γρίφος του εγκλήματος θα λυθεί.

Οι αστυνομικοί που φτάνουν στον τόπο του εγκλήματος κάνουν τη βίλα φύλλο και φτερό για να βρουν τα πειστήρια για την επίλυση του μεγάλου γρίφου Με τις μέρες να περνούν, τη σεναριολογία να φουντώνει και την κάθε μαρτυρία να εξετάζεται με προσοχή.

Εκτός από τον πιλότου, αναλυτικές περιγραφές έδωσαν και οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στη βίλα.

Οι αστυνομικοί λύνουν τον 32χρονο και οι περιγραφές τους, για τα όσα ακολουθούν προκαλούν ένα νέο κύμα συγκίνησης στη χώρα.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το έγκλημα, συλλαμβάνεται στα σύνορα ένας 36χρονος Γεωργιανός ως ύποπτος για το έγκλημα. Αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα και από την εξέλιξη της έρευνας δεν προκύπτει κάποιο άλλο στοιχείο σε βάρος του. Το θρίλερ που απασχολεί ακόμα και διεθνή ΜΜΕ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πιλότος έχει καταθέσει στους αστυνομικούς πως μέσα στη βίλα μπήκαν 3 ένοπλοι δράστες που παραβίασαν παράθυρο στο ημιυπόγειο.

Οι μέρες περνούν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας αντί να λύσουν, προσθέτουν νέα ερωτήματα. Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σκέφτονται γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης. Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού, γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές την επίμαχη νύχτα και γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους, ρολό κολλητικής ταινίας.

Στις τελευταίες του δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, ο 32χρονος ήταν πιο φειδωλός.

Ένα και πλέον μήνα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την αστυνομία να εμφανίζεται πεπεισμένη πως έχει καταφέρει να βρει την άκρη του νήματος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share