Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Για ποιο λόγο ψάχνει η Αστυνομία το αεροδρόμιο των Μεγάρων - Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες

Δύσκολα τα πράγματα...

15 Ιουνίου 2021 22:01
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Για ποιο λόγο ψάχνει η Αστυνομία το αεροδρόμιο των Μεγάρων - Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η αναζήτηση της αλήθειας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζεται, με την Αστυνομία να ψάχνει αυτή τη στιγμή μια ληστεία ίδια, που είχε γίνει στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου πιλότου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο εκπαιδευτής και η σύζυγος του, έχουν κληθεί στην Ασφάλεια, ώστε να καταθέσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, που μπορεί να θυμούνται για τους δράστες, τη στιγμή που έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση του πιλότου και της ψυχολόγου.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μέσα από εκεί θα βρουν το νήμα για να οδηγηθούν σε εξιχνιάση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ υπάρχουν τρία μικρά ονόματα, τα οποάι ακούστηκαν και στις δύο διαρρήξεις. Υπάρχουν επίσης και οι περιγραφές των δραστών, οι οποίοι και στην περίπτωση του Αλεποχωρίου ήταν τρεις και χτύπησαν τη σύζυγο του εκπαιδευτή με τον ίδιο τρόπο που είχαν χτυπήσει την Καρολάιν. Η σύζυγος του εκπαιδευτή, ωστόσο, σώθηκε αλλά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία ερευνά αν οι δράστες έχουν σημανθεί ποτέ στην Ελλάδα, έχοντας ήδη ζητήσει από την αλβανική πρεσβεία να ελεγχθούν άτομα τα οποία έχουν σημανθεί στην Αλβανία. Αναμένεται να ζητήσουν το ίδιο και από άλλες πρεσβείες για τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία ή και τη Γεωργία.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του καναλιού, υπάρχουν ορφανά αποτυπώματα και από τις δύο ληστείες, τα οποία θα σταλθούν και σε άλλες χώρες πιθανόν μέσω ιντερπόλ για να δούμε αν ταυτοποιούνται με σεσημασμένους δράστες.

Στο μεταξύ κλιμάκιο των αστυνομικών της ασφάλειας Αττικής βρίσκεται εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, προκειμένου να αναζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία για κίνηση χρημάτων στο σπίτι στα Γλυκά Νερά ή στο σπίτι του εκπαιδευτή του.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι επειδή συγκεντρώνονταν οι πιλότοι και κάποια άλλα άτομα σε συγκεκριμένο κατάστημα όπου έπιναν τον καφέ και το ποτό τους, μπορεί εκεί να έγινε κάποια σχετική κουβέντα από τον πιλότο, κάποιος να την άκουσε και να τη μετέφερε σε μέλος της συμμορίας.

Στο μικροσκόπιο επίσης βρίσκεται η BMW η οποία φαίνεται στις 05:40 το πρωί της δολοφονίας σε κάμερα να κινείται στην περιοχή. Πρόκειται για το μόνο αταυτοποίητο αυτοκίνητο, καθώς όλα τα άλλα ανήκουν σε γείτονες.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συγκεντρώνει όλες τις πιθανότητες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, να είναι το αυτοκίνητο με το οποίο έχουν φύγει οι δράστες, ενώ ερευνάται από ποια σημεία έχει περάσει και πού έχει καταλήξει.

Οι εξελίξεις για το φρικιαστικό έγκλημα

Παρόλο που έχει περάσει ένας μήνας από το άγριο έγκλημα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, που «πάγωσε» το πανελλήνιο, και οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν πολλά.

Για την πορεία των ερευνών, αλλά και για τα στοιχεία που... δεν βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της φρίκης, όπως αναμενόταν, μίλησε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το έγκλημα θα εξιχνιαστεί.

«Ακόμα και οι πέτρες έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει. Σε αυτή την υπόθεση, ενώ στην αρχή νομίζαμε ότι θα ήταν πολύ απλό, καταλογίζοντας λάθη τους δράστες, απεδείχθη εν συνεχεία ότι είχαμε πέσει σε έναν τοίχο, τουλάχιστον στην πρώτη φάση. Έπρεπε μεθοδικά να στρίψουμε και να δράσουμε αλλιως. Η υπόθεση πηγαίνει πόντο-πόντο, γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κανένα λάθος» σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που έχει ακουστεί ότι είμαστε σε καλό δρόμο είναι αλήθεια, αλλά από τη στιγμή που έχει μετατραπεί η υπόθεση σε δύσκολη υπόθεση, πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα, στη μεθοδολογία, να βάλουμε περισσότερα τεχνικά μέσα στο παιχνίδι, γιατί δεν είναι τόσο απλή».

«Το πιο καταπληκτικό είναι ότι δεν έμεινε DNA στο θύμα, την Καρολάιν. Είχα πει και παλαιότερα ότι από ένα κεφαλάκι καρφίτσας ιδρώτα, βγάλαμε την υπόθεση με τη θυρίδα. Άρα άρχισε να δυσκολεύει, όταν αρχίσαμε να διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε με τα λάθη τους και δεν βρίσκαμε άπλετα τα στοιχεία που περιμέναμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μπορεί να υπάρχει DNA αλλά να είναι ορφανό. Αποτυπώματα δεν υπάρχουν από όσα μπορώ να γνωρίζω μέχρι σήμερα» είπε και κατέληξε πως «δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα. Όλα τα εγκλήματα εξιχνιάζονται, έχουμε τέτοιες τεχνικές που θα το εξιχνιάσουμε».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share