Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: "Ουρανοκατέβατοι" οι δολοφόνοι της 20χρονης - Δεν βρίσκουν πουθενά οι Αρχές όχημα διαφυγής!

Έφτασαν πεζοί στη μεζονέτα;

14 Ιουνίου 2021 07:39
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν συγκριτικά στοιχεία από παρόμοιες επιθέσεις στην Αττική, καθώς και για τις κινήσεις Αλβανών, Γεωργιανών, αλλά και Ελλήνων ποινικών, που έχουν αποφυλακιστεί, ενώ φαίνεται να έχουν καταλήξει σε τρεις «κομβικούς» υπόπτους.

Το στοιχείο που δυσκολεύει την αστυνομική έρευνα, αφού ο 32χρονος πιλότος και σύζυγος του θύματος δεν κατόρθωσε μέχρι στιγμής να αναγνωρίσει κανέναν ύποπτο μεταξύ εκείνων που του υπέδειξαν οι αστυνομικές αρχές, είναι κυρίως το γεγονός πως όσα στοιχεία συνέλλεξαν – αποτυπώματα, DNA και υλικό καμερών – φαίνεται να μην προσφέρουν τίποτα στην πορεία της έρευνας,

Ο ρόλος της «ψυχολόγου»

Φονικό στα Γλυκά νερά – Οι αόρατοι ληστές έφτασαν πεζοί στη Μεζονέτα;
Σάλος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ρόλο της συμβούλου του ζευγαριού, Ελένης Μυλωνοπούλου, καθώς οι δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης για το ζευγάρι και τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε προκάλεσαν αντιδράσεις, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι απεδείχθη πως δεν είναι.. ψυχολόγος.
Η κυρία Μυλωνοπούλου είχε δηλώσει δημόσια ότι η Καρολάιν και ο σύζυγός της ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι και ότι η ίδια είχε επιστήσει την προσοχή της 20χρονης, προκειμένου να μην αναφέρει οτιδήποτε για την οικονομική κατάστασή της ακόμη και γνωστούς της. Όσο για την κατάθεση της Μυλωνοπούλου στην Αστυνομία, δεν φαίνεται να προέκυψε κάτι αξιοσημείωτο.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Έφτασαν πεζοί στη μεζονέτα;

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το υλικό από τις κάμερες της περιοχής δεν βοήθησε ως προς τα αυτοκίνητα που πέρασαν από το σημείο της επίθεσης, ούτως ώστε να εντοπιστεί το όχημα που χρησιμοποίησαν οι τρεις δράστες της δολοφονικής επίθεσης στα Γλυκά Νερά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα οχήματα κατέγραψαν οι κάμερες έχουν ήδη εντοπιστεί και δεν προέκυψε σύνδεση των ιδιοκτητών τους με την υπόθεση. Γι’ αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν, μεταξύ των άλλων, το ενδεχόμενο να έφτασαν πεζή στη μεζονέτα του ζευγαριού οι δράστες και να είχαν κρυμμένο κάπου μακρύτερα το όχημα διαφυγής τους.
Οι αστυνομικές αρχές, πάντως, συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες, καθώς υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτηματικά, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άγνωστες πτυχές της έρευνας, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί για ευνόητους λόγους – κάτι που αναμένεται να γίνει εν ευθέτω χρόνω.

Γλυκά Νερά: Πού επικεντρώνει τις έρευνες η Αστυνομία για την υπόθεση

Σε κακοποιούς που προέρχονται από βαλκανικές χώρες επικεντρώνουν τις έρευνές τους τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Παράλληλα, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν συγκριτικά στοιχεία από παρόμοιες επιθέσεις στην Αττική, καθώς και για τις κινήσεις Αλβανών, Γεωργιανών, αλλά και Ελλήνων ποινικών, που έχουν αποφυλακιστεί, ενώ φαίνεται να έχουν καταλήξει σε τρεις «κομβικούς» υπόπτους.

Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά!

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία αναζητούν οι αστυνομικοί τους τρεις ληστές που πριν ένα μήνα εισέβαλαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν. Η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες των συγκεκριμένων χωρών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να τσεκάρονται άμεσα οι ύποπτοι. Αυτές οι επαφές περιλαμβάνονται στον δεύτερο κύκλο ερευνών της Ασφάλειας Αττικής καθώς ο 32χρονος πιλότος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κανέναν από τους δεκάδες υπόπτους που του έδειξαν οι αστυνομικοί και έτσι το εύρος των ερευνών επεκτείνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα εκτός Ελλάδας.

Την ίδια ώρα όσοι ύποπτοι είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών φέρεται να μην ταυτοποιούνται με τους τρεις ληστές καθώς δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί την είσοδο τους στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Αποτυπώματα, dna και στίγματα κινητών τηλεφώνων δεν οδήγησαν πουθενά ενώ όσα βίντεο και αν εξέτασαν σε κανένα δεν βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν για να πάνε και να διαφύγουν οι πιθανοί δράστες. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως χτύπησαν καταδρομικά με τα πόδια και απομακρύνθηκαν πεζή, προκειμένου να φθάσουν στο αυτοκίνητο που είχαν αφήσει αρκετά τετράγωνα μακριά προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών πιθανολογούν ότι οι δράστες έχουν φύγει από τη χώρα για να λουφάξουν σε περιοχές των Βαλκανίων. Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία θεωρούνται οι τρεις πιθανές χώρες γιαυτό και ξεκίνησε μια διαδικασία fast track ταυτοποίησης υπόπτων. Ήδη αντιπροσωπεία της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Αλβανίας στη χώρα μας προκειμένου να ανοίξει ένας δίαυλος άμεσης ενημέρωσης και ταυτοποίησης και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τα επόμενα 24ωρα και με τους πρέσβεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας καθώς ο πρώτος κύκλος ερευνών για τους δράστες στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε χωρίς επιτυχία.

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά!

Το νέο σενάριο που εξετάζεται, είναι η συμμορία των ληστών να είναι αλλοδαποί που έμεναν χρόνια στην Ελλάδα. Όμως μετά τη βάρβαρη επιδρομή και τη δολοφονία της Καρολάιν η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και η άμεση κινητοποίηση των αρχών τους έκανε να λουφάξουν για μερικές ημέρες εδώ και στη συνέχεια, εκτιμούν οι αναλυτές, να την κοπανήσουν για μια από αυτές τις χώρες. Έτσι, όποια πληροφορία φθάνει μέσα από το δίκτυο πληροφοριοδοτών και έχει να κάνει με υπηκόους των τριών συγκεκριμένων χωρών που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ζητούν από τις αρχές των χωρών να εντοπίσουν το στίγμα τους.

Αόρατοι ληστές

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας που έχει αναλάβει τις έρευνες, είναι ο τρόπος που προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν από τη μεζονέτα. Όλα τα βίντεο από σπίτια, καταστήματα και δρόμους της γύρω περιοχής έδειχναν κάποια αυτοκίνητα που κινήθηκαν εκείνες τις συγκεκριμένες ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Όμως τα περισσότερα από αυτά ταυτοποιήθηκαν και αποδείχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, έχει συμβεί στο παρελθόν ληστές που εισέβαλαν σε σπίτι να μην αφήσουν πίσω τους dna ή αποτυπώματα όμως δεν μπορούν με τίποτα να ξεφύγουν από τις κάμερες που πλέον είναι πάρα πολλές σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας. Έτσι, εξετάζουν ένα ενδεχόμενο οι δράστες τελικά να ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένοι και να θέλησαν να προσεγγίσουν και να φύγουν από το σπίτι με τα πόδια έτσι ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες. Το όχημα, είτε ήταν αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτες να το είχαν παρκάρει σε έναν χωματόδρομο μακριά από τη μεζονέτα και στη συνέχεια να επιβιβάστηκαν και να απομακρύνθηκαν από στενά δρομάκια που είχαν προηγουμένως ελέγξει και διαπιστώσει ότι ήταν «τυφλά».

Επίσης εξαιρετικά πενιχρά είναι και τα ευρήματα μέσα στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Ένα πελματικό αποτύπωμα πάνω στην μονωτική ταινία, ανήκει τελικά στον 32χρονο πιλότο. Όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» της Ασφάλειας, «ήταν τόσο λίγα τα ίχνη που βρήκαμε, σαν οι τρείς δράστες να καθάρισαν με χλωρίνη το χώρο». Από τις περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών που έδειξαν στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο οι profilers του Ανθρωποκτονιών, κατέληξαν σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες μικρές ομοιότητες κυρίως στον σωματότυπο. Στο στόχαστρο, έχουν μπει και περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε αυτές και η επίθεση στο Αλεποχώρι στο καλοκαίρι του 2018, όταν τρείς άνδρες μπούκαραν στο σπίτι πιλότου - εκπαιδευτη του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγο του και τους τσακισαν στο ξύλο με ρόπαλα για να τους ληστέψουν. Αυτή η ληστεία, παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια παραμένει ανεξιχνίαστη και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας παρουσιάζει πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές με αυτή των Γλυκών Νερών.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share