Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: «Μόνο την π@@τ@ν@ σκότωσες - Έχεις ιδέα πως τρυπάει το 45αρι;» - Διάλογοι «φωτιά» των εκτελεστών και ο μάρτυρας «κλειδί»

Ο 54χρονος ήξερε τους δολοφόνους του!

11 Ιουνίου 2021 08:59
Έγκλημα στη Ζάκυνθο: «Μόνο την π@@τ@ν@ σκότωσες - Έχεις ιδέα πως τρυπάει το 45αρι;» - Διάλογοι «φωτιά» των εκτελεστών και ο μάρτυρας «κλειδί»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: «Μόνο την π@@τ@ν@ σκότωσες. Έχεις ιδέα πως τρυπάει το 45αρι;». Σοκάρουν οι διάλογοι από τη δικογραφία για της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται εκτός των επτά ατόμων που έχουν ήδη προσαχθεί ένας γνωστός εφοπλιστής αλλά και μια 27χρονη γυναίκα που εκτελούσε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συνομιλίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Οργανωτής του συμβολαίου θανάτου που είχε στόχο τον επιχειρηματία, φαίνεται πως το οργάνωσε ο απότακτος αστυνομικός μέσα από τη φυλακή, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους. Οι επτά από τους δέκα κατηγορούμενους, που δηλώνουν αθώοι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και αναμένεται να μεταφερθούν στη Ζάκυνθο για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ο μάρτυρας «κλειδί» και η κατάθεσή του

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 2 Ιουνίου όταν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ένας μάρτυρας «κλειδί», ο οποίος με τις πληροφορίες που έδωσε οδήγησε στις συλλήψεις των κατηγορουμένων για τη δολοφονία.

Το άτομο αυτό υποστήριξε πως συναντήθηκε με τους δύο φερόμενους εκτελεστές στις 8 Ιουνίου 2020 στο Χαλάνδρι και πως όλοι μαζί πήγαν στον Πύργο για μία μέρα.

Στην κατάθεση του αναφέρει πως εκείνος ήταν ο οδηγός ενώ οι δράστες της δολοφονίας της 37χρονης, σύμφωνα με τη δικογραφία, κάθονταν στα πίσω καθίσματα. Όταν έφτασαν στην Ηλεία και πήγαν στην αποθήκη, εκεί όπου ήταν το κρυμμένο το φουσκωτό, συναντήθηκαν με δύο άλλους κατηγορούμενους.

Παράλληλα ο μάρτυρας ανέφερε πως του είπαν να είναι σε αναμονή στις 9 Ιουνίου 2020, ημέρα της δολοφονίας, για να πάει στο ίδιο σημείο να τους παραλάβει.

Ο μάρτυρας, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ανέφερε πως του είπαν να είναι σε αναμονή στις 9 Ιουνίου 2020, ημέρα της δολοφονίας, για να πάει στο ίδιο σημείο να τους παραλάβει.

Αφού τελικά επέστρεψαν στην Αθήνα, σε συνάντηση που είχε λίγα 24ωρα μετά με τον έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, του είπε να μην αναφέρει τίποτα για όσα έγιναν, γιατί ο συνεργός του θα τον σκότωνε καθώς «δεν χαρίζει».

Διάλογοι-φωτιά

Τα προβλήματα άρχισαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, όταν οι δυο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της 37χρονης κατάλαβαν πως δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Ντίμη Κορφιάτη.

Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν μεταξύ τους:

«Μόνο την π…α σκότωσες»

«Ναι μ…α, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Τότε ο 38χρονος είπε πως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμα ζωντανός.

Στη συνομιλία μάλιστα γίνεται λόγος και στον ηθικό αυτουργό, τον επίορκο αστυνομικό, με τον 38χρονο να λέει:

«Στον π…η τον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share