Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μύκονος: Προφυλακίστηκαν οι 4 κατηγορούμενοι για τη σπείρα κοκαΐνης - Στο στόχαστρο τρεις αστυνομικοί για την Greek Mafia

«Παγωμάρα» με το βούλευμα της Δικαιοσύνης για αξιωματικούς και δικηγόρους

8 Ιουνίου 2021 20:47
Μύκονος: Προφυλακίστηκαν οι 4 κατηγορούμενοι για τη σπείρα κοκαΐνης - Στο στόχαστρο τρεις αστυνομικοί για την Greek Mafia
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την υπόθεση της σπείρας διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο, με τους τέσσερις κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης να κρίνονται ως προφυλακιστέοι.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιχείρησης της αστυνομίας σε Μύκονο και Αττική απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι ολίγων γραμμαρίων και ήταν «προς ιδίαν χρήση».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 76 γραμμ. κοκαΐνης, 50 γραμμ. κάνναβης, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές, πιστόλι με -15- φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.865-ευρώ, με τους διαλόγους του αρχηγού να είναι φοβεροί.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη στην πορεία θα κρίνει με αμεροληψία την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνθήκες άρτου και θεάματος, συλλήψεων με drone και υπερβολές ως προς τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης καταλαβαίνετε ότι καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητας και θα πρέπει αυτό όλους να μας απασχολεί» δήλωσε ο δικηγόρος δυο εκ των κατηγορουμένων Σταύρος Γεωργόπουλος.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ομάδα φέρεται σε τουλάχιστον μία περίπτωση να εισήγαγε κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία νόθευε και διοχέτευε στην αγορά της Αθήνας. Η επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού στήθηκε όταν φερόμενο μέλος της ομάδας μετέβη στην Μύκονο, με σκοπό, κατά τις αρχές, να επεκτείνουν την δράση τους και στο νησί.

Στο επίκεντρο τρεις πρώην υπαξιωματικοί της Αστυνομίας για την Greek Mafia

Αίσθηση προκαλεί το παραπεμπτικό βούλευμα της δικαιοσύνης μετά την έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίες (ΕΥΠ) για τη διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία. Οι κατηγορούμενοι είναι απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνομικοί, αλλά και δικηγόροι, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι τρεις πρώην ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ζητούσαν και πλήρωναν χρηματικά ποσά σε διάφορες υπηρεσίες όπως:

  • Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
  • Διεύθυνση Αλλοδαπών
  • Τμήμα Εκβιαστών

Αυτό που ζητούσαν να μαθαίνουν ήταν πότε θα γίνουν έρευνες αστυνομικών σε καζίνο, οίκους ανοχής και στούντιο μασάζ στις περιοχές της Ομόνοιας και Νέου Κόσμου, στις οδούς Λιοσίων και Φυλής, στη λεωφόρο Αθηνών και στον Κολωνό.

Ανάμεσά τους και ένας εν ενεργεία αστυνομικός με επίσης κομβικό ρόλο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Στο εδώλιο όμως θα καθίσουν και πέντε δικηγόροι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με το κύκλωμα που διακινούσε το μαύρο χρήμα. Συγκεκριμένα, φέρεται να:

  • Έδιναν 2.000 ευρώ σε δικαστικούς της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για να εξαφανίσουν μηνύσεις μελών του κυκλώματος.
  • Γνώριζαν τις δωροδοκίες προς αξιωματικούς της αστυνομίας του φερόμενου ταμία του κυκλώματος, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι το 2019.
 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share