Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Μαραθώνιος» εξηγήσεων από την ψυχολόγο της Καρολάιν - Τι κατέθετε 2.5 ώρες στην Αστυνομία

Το «άδειασμα» από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

8 Ιουνίου 2021 17:22
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Μαραθώνιος» εξηγήσεων από την ψυχολόγο της Καρολάιν - Τι κατέθετε 2.5 ώρες στην Αστυνομία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζει να ερευνάται και να είναι στην κορυφή της επικαιρότητας, με την ψυχολόγο να εμφανίζεται στη ΓΑΔΑ και να προχωρά σε μια «μαραθώνια» κατάθεση, που διήρκεσε περίπου 2.5 ώρες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και με βάση τη δικογραφία που έστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι αστυνομικές αρχές, ερευνάται εάν έχει τελεστεί από την πλευρά της ψυχολόγου το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση και της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Την ίδια ώρα οι γρίφοι στην υπόθεση των Γλυκών Νερών δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό. Ενώ, οι έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν αποφέρει το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών, το σίριαλ με την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρονταν στις συνεντεύξεις που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως ψυχολόγος της Κάρολαϊν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ανατροπές να διαδέχονται η μια την άλλη.

Σήμερα (8/6) το πρωί η κα Ελένη Μυλωνοπούλου βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, καθώς κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχουν διατάξει οι δικαστικές αρχές, μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ότι η κ. Μυλωνοπούλου δεν κατέχει πτυχίο ΑΕΙ στο τομέα της Ψυχολογίας. Την έρευνα ανέλαβε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η κα Μυλωνοπούλου ανέφερε ότι δεν δήλωσε ποτέ ότι είναι ψυχολόγος και ότι η επαγγελματική της ιδιότητα παρερμηνεύτηκε κατά λάθος από τους δημοσιογράφους. Κατέθεσε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την προανάκριση ότι στην κατοχή της έχει ένα Κέντρο Θεραπευτικής Ύπνωσης – Ψυχοθεραπευτικών και Συμβουλευτικών Προσεγγίσεων. Μάλιστα έδωσε και αντίγραφο της άδεια από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στην οποία αναγράφεται ο κωδικός δραστηριότητας του παραπάνω κέντρου, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσκομίσει και τίτλους σπουδών της.

Η κα Μυλωνοπούλου η οποία πήγε αυτοβούλως με ταξί, το οποίο όμως συνόδευε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών παρέμεινε στο γραφείο των αστυνομικών που την εξέτασαν για περίπου δυόμιση ώρες. Στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας έφτασε λίγο μετά τις έντεκα σήμερα το πρωί κι εκτός από τις ερωτήσεις των αστυνομικών για την επαγγελματικής ιδιότητα, φαίνεται να αναφέρθηκε και στο ζευγάρι το οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια συνεδριών τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν ήρθε και πάλι σε επαφή με τον 32χρονο πιλότο στον οποίο του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της.

Το «άδειασμα» της Εταιρείας Συμβουλευτικής στην Ελένη Μυλωνοπούλου

Μετά την Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων η οποία ζήτησε από την κυρία Μυλωνοπούλου, που παρακολουθούσε την άτυχη 20χρονη μητέρα, να προσκομίσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ψυχολογίας καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, επισημαίνει ότι η εν λόγω κυρία δεν είναι μέλος της.

Σημειώνεται ότι η κυρία Μυλωνοπούλου έδωσε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ με την ιδιότητα της ψυχολόγου, ωστόσο σύμφωνα με το Mega, στο προφίλ της άλλαξε την ιδιότητα από «Ψυχολόγος» σε «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας».

Στη συνέχεια η Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr), ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα "Γλυκά νερά" , παρεμβαίνει ως ακολούθως: Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου.

Δηλώνει ότι, κατ' επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών. Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share