Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Τα τρία σημειώματα του δράστη και αυτόχειρα - Το σχέδιο του για τη διπλή δολοφονία

Έτσι ολοκλήρωσε την τραγωδία ο 67χρονος

7 Ιουνίου 2021 16:44
Έγκλημα στην Κέρκυρα: Τα τρία σημειώματα του δράστη και αυτόχειρα - Το σχέδιο του για τη διπλή δολοφονία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες πληροφορίες έρχονται σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση της Κέρκυρας, όπου άνδρας σκότωσε πρώτα τη σπιτονοικοκυρά του κι ένα γείτονα, για να αυτοκτονήσει αμέσως μετά, με τον ίδιο να αφήνει τρία σημειώματα απολογίας.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι το πρώτο σημείωμα που άφησε ο δράστης και αυτόχειρας απευθυνόταν επί της ουσίας στην 63χρονη, καθώς είχε καταγράψει τις διαφορές που είχε μαζί της. Μάλιστα, φέρεται σε αυτό το σημείωμα να υποστήριζε ότι η γυναίκα αθέτησε τη συμφωνία που είχαν, προκειμένου ο ίδιος να διαμένει στο συγκρότημα χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, με αντάλλαγμα να συντηρεί το σπίτι και να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Στο δεύτερο σημείωμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης απευθυνόταν στην οικογένειά του, κατηγορώντας την πρώην σύζυγό του για το γεγονός ότι, όπως υποστήριζε ο ίδιος, είχε αποξενωθεί από τα παιδιά του. Τα δύο αυτά σημειώματα φέρεται να τα είχε γράψει πριν από τη στυγερή δολοφονία.

Στο τρίτο σημείωμα, που φαίνεται πως το έγραψε βιαστικά αφότου διέπραξε το έγκλημα, εξαπολύει βολές κατά του 63χρονου γείτονά του, ο οποίος εργαζόταν και διέμενε στο παρελθόν στη Γαλλία και είχε μετακομίσει στην Κέρκυρα μετά τη συνταξιοδότησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείωμα αυτό ο δράστης φέρεται να κατηγορούσε τον άτυχο άνδρα για ζητήματα κακής συγκατοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 63χρονος, με καταγωγή από την Πρέβεζα, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κέρκυρα μετά τη συνταξιοδότησή του, προκειμένου να περάσει μαζί με την οικογένειά του, τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του «σε έναν όμορφο τόπο» όπως είχε εκμυστηρευθεί σε φίλους και γείτονές του. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο δράστης, είναι το γεγονός ότι λίγο πριν στρέψει την κοντόκανη καραμπίνα προς το στήθος του και αυτοπυροβοληθεί, εκτός από τα τρία σημειώματα, έβαλε ένα τέταρτο χαρτί στο τζάμι του παραθύρου του, με το οποίο δήλωνε στους αστυνομικούς το όνομα και το τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς αναμένεται να διενεργηθεί αύριο, ενώ το όπλο του εγκλήματος δεν είχε δηλωθεί στις αρχές.

Έτσι είχε σχεδιάσει ο δράστης το φονικό

Στις 11.30 το πρωί, ο 67χρονος Κερκυραίος, που ήταν πατέρας αστυνομικού και κατοικούσε στο ισόγειο του κτιρίου, διαπληκτίστηκε έντονα με την 61χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια του κτιρίου και πυροβόλησε εναντίον της με κυνηγετική καραμπίνα. Με τον 55χρονο Ελληνογάλλο, που κατοικούσε στον πρώτο όροφο, ο δράστης δεν είχε διαφορές. Όμως, όλα δείχνουν ότι προσπάθησε να παρέμβει, για να σώσει τη γυναίκα και δέχθηκε και αυτός πυροβολισμούς!

Ίσως το γεγονός ότι σκότωσε έναν άνθρωπο, που δεν του έφταιγε σε τίποτα, να ήταν και ο λόγος που, μετά το φονικό, ο 60χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του! Κλείστηκε στο διαμέρισμά του και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο. Η περιοχή αποκλείστηκε από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με τον δολοφόνο ήταν συγκεχυμένες και φερόταν αρχικά να έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του με την καραμπίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της Δασιάς, ο δράστης, αφού σκότωσε τους δύο, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Ελληνογάλλος σκοτώθηκε ακαριαία από τους πυροβολισμούς, ενώ η Ελληνίδα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες.

Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος δράστη και θυμάτων, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα αίτια της τραγωδίας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share