Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στη Κέρκυρα: Το μήνυμα του δράστη στη Αστυνομία - Τι κόλλησε στην πόρτα του σπιτιού του;

«Ξέρω ότι υπήρχαν προστριβές» λέει γείτονας των θυμάτων και του δράστη

7 Ιουνίου 2021 10:08
Έγκλημα στη Κέρκυρα: Το μήνυμα του δράστη στη Αστυνομία - Τι κόλλησε στην πόρτα του σπιτιού του;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στη Κέρκυρα: Προσχεδιασμένο ήταν, όπως όλα δείχνουν, το διπλό φονικό στην Κέρκυρα, που έκλεισε με την αυτοκτονία του 67χρονου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δράστης φέρεται να σχεδίαζε καιρό να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά του, η οποία του είχε παραχωρήσει δωρεάν το σπίτι με την προϋπόθεση να κάνει δουλειές ώστε να το συντηρεί.

Μάλιστα, σε φωτογραφία που εξασφάλισε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην Κέρκυρα, Λάζος Μαντικός, ο δράστης του διπλού φονικού είχε κολλήσει στην πόρτα του σπιτιού του μήνυμα προς της Αστυνομία, με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο.

«Άκουσα τέσσερις πυροβολισμούς, δύο μαζί και μετά από λίγο άλλους δύο και πετάχτηκα έξω και μετά έμαθα ότι επρόκειτο για τους ανθρώπους αυτούς. Ξέρω ότι υπήρχαν προστριβές μεταξύ του δράστη και του άνδρα που σκότωσε, είχε μαλώσει και με εμένα ο δράστης δύο φορές, αλλά κανείς δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο», είπε ένας γείτονας των θυμάτων και του δράστη και αυτόχειρα.

Έγκλημα στη Κέρκυρα: Σχεδίαζε τη δολοφονία ο δράστης - Τα απολογητικά μηνύματα και ο φάκελος για τον εισαγγελέα

Έγκλημα στη Κέρκυρα: Νέα δεδομένα βγαίνουν όσο περνά η ώρα από τη στυγερή δολοφονία δύο ανθρώπων στη Δροσιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών ο 67χρονος στο μυαλό του είχε προσχεδιάσει να δολοφονήσει τη σπιτονοικοκυρά. Μάλιστα, είχε ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο με αποδέκτη την Εισαγγελέα και σημειώματα επεξηγηματικά προς την οικογένειά του.

Πυροβόλησε εξ΄επαφής τα θύματά του

Ο 67χρονος αυτόχειρας και δράστης του διπλού φονικού, είχε πάρει την απόφαση να σκοτώσει χωρίς ενδοιασμό καθώς πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι, πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και να τερματίσει τη ζωή του.

Η άποψη του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ.Γιάννη Αϊβατίδη, το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό, ενώ χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο. «Η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων και ο 63χρονος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Οι δολοφονιθέντες φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. Ο κος Αϊβατίδης τόνισε επίσης πως «τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία».

Η μαρτυρία

Κάτοικος της περιοχής, που έκοβε χόρτα, άκουσε τους πυροβολισμούς από το κυνηγητικό όπλο, και ειδοποίησε την αστυνομία αλλά το κακό είχε συμβεί.

Οι διαφορές που οδήγησαν στην τραγωδία

Ο δράστης και η γυναίκα που έπεσε θύμα της επίθεσης κατά πάσα πιθανότητα είχαν οικονομικές ή κτηματικές διαφορές και ήταν γείτονες καθώς έμεναν στο ίδιο οίκημα. Μάλιστα, ο δράστης νοίκιαζε το σπίτι όπου κατοικούσε από τη γυναίκα που σκότωσε, η οποία φέρεται να του έκανε έξωση. Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα ο δράστης και αυτόχειρας είχε συμφωνήσει προφορικά με την ιδιοκτήτρια να μην πληρώνει ενοίκιο και αντ΄αυτού να περιποιείται τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων. Ωστόσο λογομάχησαν, ο ένας λόγος έφερε τον άλλο και έγινε το κακό.

Έγκλημα στη Κέρκυρα: Τα απολογητικά μηνύματα και ο φάκελος για τον εισαγγελέα

έα πληροφορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φωτίζει τις πτυχές του διπλού φονικού στην Κέρκυρα. Κατά τα φαινόμενα ο 67χρονος φαίνεται πως είχε πάρει από καιρό την απόφασή του, καθώς στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του, αλλά και ένας πλήρης φάκελος προς τον Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη διπλή δολοφονία και στη συνέχεια την αυτοκτονία του δράστη. Ακόμη και οι αστυνομικοί δεν πίστευαν το μέγεθος της τραγωδίας, ενώ ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του.

Ο 67χρονος, διέμενε σε σπίτι που του νοίκιαζε το ένα εκ των θυμάτων, μια γυναίκα 61 ετών και με την οποία είχε πολλές προστριβές το τελευταίο διάστημα, καθώς σκόπευε να του κάνει έξωση από την κατοικία που του παραχωρούσε για να διαμένει.

Ο έτερος νεκρός από τα πυρά του 67χρονου, ο Ελληνογάλλος, είχε καλή σχέση με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, καθώς είχε αγοράσει το σπίτι του από εκείνη. Ο 60χρονος θύτης ήταν εργάτης και είχε αναλάβει να φροντίζει και τον κήπο του συγκροτήματος και πέραν της ιδιοκτήτριας είχε προστριβές και με τον Ελληνογάλλο. Από την πλευρά της, η 61χρονη είχε έλθει σε προφορική συμφωνία με τον 67χρονο δράστη να μην πληρώνει ενοίκιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων και να κάνει κι ό,τι άλλο μερεμέτι χρειαζόταν.

Τα αίτια του διπλού φονικού

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης. Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτίριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share