Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Greek Mafia: Το... γύρισε στο πολιτικό ο Χρυσοχοΐδης - Φόβοι για «ματωμένο» Ιούνιο

Οι 117 που αποφυλακίστηκαν με ευνοϊκές διατάξεις και κυκλοφορούν ελεύθεροι

4 Ιουνίου 2021 13:42
Greek Mafia: Το... γύρισε στο πολιτικό ο Χρυσοχοΐδης - Φόβοι για «ματωμένο» Ιούνιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε, αυτή την φορά, να κάνει πολιτική επίθεση για όσα συμβαίνουν εσχάτως στον κόσμο της νύχτας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για 117 σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης, γυρίζοντας στο οργανωμένο έγκλημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την εγκληματικότητα είπε μεταξύ άλλων: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά- ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!».

Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας ακόμα και των σκληρών περιστατικών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει επηρεαστεί από την βαρβαρότητα του μεμονωμένου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και από την αναζωπύρωση του ξεκαθαρίσματος κυκλωμάτων από μπράβους και νονούς της νύχτας.

Οι φόβοι για έναν «αιματηρό» Ιούνιο

Κατά το παρελθόν στο λεκανοπέδιο υπήρχαν 10 εγκληματικές ομάδες. Τα μειωμένα έσοδα οδήγησαν αναγκάστηκαν για να μην «εξαφανιστούν» στην λύση των συγχωνεύσεων και πλέον είναι 5 οι πιο βασικές φατρίες.

Το γεγονός ότι υπήρξαν συγχωνεύσεις οδήγησε στο γεγονός ότι σε μια ομάδα μπορεί να υπάρχει ένα αρχηγός όμως πλέον διαθέτει δύο και τρεις υπαρχηγούς που πάρα την «πιστή» τους ταυτόχρονα επιθυμούν να γίνουν εκείνοι το πρώτο όνομα.

Αυτή η παρουσία πολλών πρωτοκλασάτων ονομάτων σε κάθε κύκλωμα προκαλεί εκνευρισμό και εσωτερικές διαμάχες που δεν λύνονται πάντα με τα λόγια.

Οι περιοχές που αποτελούν «Μήλον της Έριδος» μεταξύ των συμμοριών είναι εκείνες που διαθέτουν αρκετά μαγαζιά και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Εκεί δηλαδή όπου κινείται αυτό που επιθυμούν περισσότερο από κάθε τι το χρήμα. Αυτές οι περιοχές είναι το κέντρο της Αθήνας, η Γλυφάδα, η Νέα Ερυθραία και ο Πειραιάς.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Ασφάλεια Αττικής αναφέρουν πως βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα του πολέμου μεταξύ των συμμοριών όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο.

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει αυτό το σενάριο είναι ότι κατά την περίοδο του lockdown πολλές «δουλείες» πήγαν πίσω και τώρα λίγο πριν το καλοκαίρι η νύχτα πρέπει να «καθαρίσει» και όλοι να βρουν την περιοχή κυριαρχίας τους.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share