Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Στην Πάτρα ψάχνουν τους φονιάδες - Τα στοιχεία που οδηγούν στην εξιχνίαση

Ο λόγος που οι έρευνες πάνε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι στην Αττική

31 Μαΐου 2021 17:10
Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Στην Πάτρα ψάχνουν τους φονιάδες - Τα στοιχεία που οδηγούν στην εξιχνίαση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η δολοφονία του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τους φονιάδες του τώρα να αναζητούνται στην Πάτρα, μαζί με όποια στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σε άμεση συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Πάτρας, ξεκίνησαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις έρευνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση με 14 σφαίρες από Καλάσνικοφ του πυγμάχου το πρωί της Δευτέρας (31/5) στη Βάρη.

Και αυτό γιατί τα πρώτα στοιχεία και οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν δείχνουν προς την Αχαϊκή πρωτεύουσα, την πόλη που γεννήθηκε και ζούσε ο 39χρονος αθλητής.

Σε μία δικογραφία που σχημάτισε στις 10 Ιουνίου του 2015 το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττική, κατηγορούμενος ήταν και ο Μπερδέσης, ως μέλος κυκλώματος που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και άλλων καταστημάτων, αλλά σύμφωνα με τους αξιωματικούς που είχαν ασχοληθεί τότε με την υπόθεση, ο πρωτοπυγμάχος είχε «αναλάβει» καταστήματα στην Πάτρα και τον Νομό Κορινθίας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έξι μήνες πριν την εκδήλωση της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων, ο 39χρονος είχε έλθει σε ρήξη με κάποιους σεσημασμένους για εκβιάσεις στην πόλη και μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ότι είχε ξυλοκοπήσει έναν από αυτούς.

Έτσι τώρα τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ο 39χρονος να βρισκόταν μεγάλα διαστήματα στην Αθήνα γιατί φοβόταν κάποιου είδους εκδίκηση από μέρους τους.

Παράλληλα άλλες πληροφορίες από ανθρώπους που τον γνώριζαν και είχαν επαφές μαζί του, αναφέρουν πως ο Μπερδέσης έκανε πολύ συχνά προπονήσεις και φιλικούς αγώνες πυγμαχίας είτε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είτε σε άλλα γυμναστήρια όπως αυτό της Βάρης, όπου τους έστησαν τη φονική ενέδρα οι δολοφόνοι του. Και αυτό είναι ένα ακόμη σημείο που προσπαθούν να φωτίσουν οι αστυνομικοί. Το αν δηλαδή οι δολοφόνοι γνώριζαν το πρόγραμμα του πυγμάχου, ή τον παρακολουθούσαν ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία να τον εκτελέσουν.

Και αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν στοιχεία από τις μετακινήσεις του Μπερδέση τις τελευταίες ημέρες όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του, σε συνδυασμό με τις κάμερες που θα βρεθούν σε αυτές τις διαδρομές.

Η σκοτεινή ζωή του Τάσου Μπερδέση, η σχέση με την Πάτρα, η νύχτα και η φυλακή

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του. Πριν μερικά χρόνια, κατηγορήθηκε ότι ήταν μπλεγμένος σε υποθέσεις της νύχτας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο να είναι φυγόδικος και να μείνει για λίγους μήνες στην φυλακή.

«Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία. Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα. Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε , από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς», τόνισε.

Όσο ήταν φυγόδικος έμενε στη Βουλγαρία, ενώ όταν ήταν στην Αθήνα πήγαινε στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις. Στη συνέχεια όμως είχε να αντιμετωπίσει ακόμη μια δυσκολία, αφού κατηγορήθηκε για τον θάνατο συναθλητή του.

"Και εκεί αθωώθηκα. Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίος όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ». Είχε δηλώσει παλιότερα ο πυγμάχος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share