Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Τον «γάζωσαν» με πάνω από δέκα σφαίρες - Το στοιχείο που ψάχνει η Αστυνομία

Είχε και όπλο πάνω του - Δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει

31 Μαΐου 2021 16:28
Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Τον «γάζωσαν» με πάνω από δέκα σφαίρες - Το στοιχείο που ψάχνει η Αστυνομία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο τραγικός θάνατος του πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, βρίσκεται ατην αναζήτησή του, με τους δράστες να τον «γαζώνουν» με πάνω από δέκα σφαίρες στη Βάρη, κάτι που η Αστυνομία αποδίδει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ψάχνοντας κρίσιμα στοιχεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 14 κάλυκες, ενώ ο 39χρονος έχει τραύματα σε όλο του σώμα όπως και στο κεφάλι, με τη νεκροψία να αναμένεται αύριο και την οικογένεια του Παναθηναϊκού να είναι συντετριμμένη.

Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών, όπως αναφέρει το κανάλι, προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, κυρίως από κεντρικά σημεία, όπως η Βάρης Κορωπίου, στην οποία καταλήγει η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε να δουν μήπως εντοπίσουν το τζιπ των εκτελεστών αλλά και για να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή τους.

Έτσι έγινε η εκτέλεσή του

Η εκτέλεση έγινε στις 9 παρά τέταρτο το πρωί, με τους δράστες να πλησιάζουν το θύμα μέσα σε ένα τζιπ και να τον πυροβολούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πάνω μέρος του σώματος. Η ΕΛΑΣ, μάλιστα εξετάζει, αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι καλάσνικοφ.

Το θύμα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από το 2008 είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών κυρίως στην περιοχή της Πάτρας, για τις οποίες είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή. Παράλληλα το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις εκβιασμών σε βαλκανική χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει έναν χρόνο φυλακή.

Τα στοιχεία που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Το τελευταία χρόνια διέμενε μόνος του στην Αθήνα και προετοιμάζονταν για αγώνες, ενώ κατά καιρούς απασχολούνταν για την φύλαξη επιχειρηματιών και ως πορτιέρης σε διάφορα κλαμπ όταν ήταν ανοικτά λόγω καντίνας.

Οι έρευνες των αρχών επεκτείνονται και στην Πάτρα, λόγω ανοικτών διαφορών που είχε το θύμα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι το οποίο ο πυγμάχος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία, καθώς σε έλεγχο της αστυνομίας είχε βρεθεί πάνω του ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτέλεσή του θεωρείται επαγγελματική καθώς οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο του Μπερδέση και του έστησαν «καρτέρι» θανάτου κοντά στον πυγμαχικό σύλλογο που συνήθιζε να προπονείται καθημερινά.

Το όνομά του κατά το παρελθόν φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας, ακόμα και σε δολοφονίες στην Πάτρα ενώ ήταν και καταζητούμενος στη Βουλγαρία για παρόμοιες υποθέσεις.

Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, μια ανθρωποκτονία και υπόθαλψη εγκληματία σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις για τις οποίες μάλιστα είχε αθωωθεί και στα τρία δικαστήρια.

Οσον αφορά στην ανθρωποκτονία για την οποία είχε κατηγορηθεί, στο πρωτόδικο δικαστήριο ήταν φυγόδικος, πλην όμως στο Εφετείο είχε αθωωθεί καθώς είχε παρουσιάσει ισχυρότατο άλλοθι.

Στην Ασφάλεια εκτιμούν ότι πρόκειται για άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο της νύχτας και της Greek Mafia.

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν διεθνής πυγμάχος, στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Παναθηναϊκού και το 2018 ακυρώθηκε η συμφωνία του με την ομάδα του Ολυμπιακού λόγω αντιδράσεων από τους φίλους των ερυθρόλευκων.

Είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Survival Secret, έχοντας αναδειχθεί και νικητής, ενώ στο παρελθόν είχε θυελλώδη δεσμό και με την Star Ελλάς 2008, Διονυσία Κουκίου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share