Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αυτός είναι»! Σκίτσο του δολοφόνου της Κάρολαϊν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - Όλα όσα έγιναν μέσα στο σπίτι (Video)

Θέμα χρόνου η πρώτη σύλληψη

24 Μαΐου 2021 11:11
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αυτός είναι»! Σκίτσο του δολοφόνου της Κάρολαϊν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - Όλα όσα έγιναν μέσα στο σπίτι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ των Γλυκών Νερών, με την Αστυνομία να έχει στα χέρια της -σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ- σκίτσο με το πρόσωπο του ληστή που δολοφόνησε την 20χρονη Κάρολαϊν. Παράλληλα, ένα βίντεο κυκλοφορεί που πιθανώς δείχνει τους φονιάδες της 20χρονης Καρολάιν.

Η λεπτομερής περιγραφή του δράστη, έχει οδηγήσει τις Αρχές σε «συλλογή» 30 – 35 υπόπτων από τους 150 σεσημασμένους που ερευνώνταν αρχικά.

Την ίδια ώρα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύουν τα «ορφανά» ίχνη DNA από τη σοφίτα της μεζονέτας της φρίκης, τα οποία προς το παρόν δεν φαίνεται να ταυτοποιούνται με υλικό της Τράπεζας Δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο μικροσκόπιο έχουν βρεθεί και τρία οχήματα που «πιάστηκαν» από κάμερες ασφαλείας να κινούνται ύποπτα στην περιοχή λίγη ώρα πριν και μετά το έγκλημα στο σπίτι του ζευγαριού. Τονίζεται δε πως οι έρευνες προχωρούν γοργά και βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Θέμα χρόνου η πρώτη σύλληψη

Την πεποίθηση ότι η σύλληψη του δολοφόνου αποτελεί θέμα χρόνου, εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Όλα καταδεικνύουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι οι έρευνες έχουν προχωρήσει σημαντικά και τα στοιχεία που έχουν προκύψει έχουν αρχίσει να συνδυάζονται με μεθόδους εγκληματολογικής επάρκειας.

Όταν δένει το ένα με το άλλο, προκύπτουν νέα στοιχεία. Είναι θέμα χρόνου, αλλά το πόσος χρόνος δεν μπορώ να το πω. Ακούω απίστευτα πράγματα. Είναι μια σφραγισμένη έρευνα από σοβαρούς αστυνομικούς. Ό,τι είναι ιδιαίτερο ή περίεργο, ερευνάται αμέσως.

Δεν διαψεύδω ούτε επιβεβαιώνω ότι υπάρχει σκίτσο του ενός δράστη. Εάν αναφέρουμε στοιχεία της έρευνας δημόσια, μόνο κακό κάνουμε», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκα.

Αναφορικά με τον Γεωργιανό που συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε: «Η μεταγωγή του Γεωργιανού στη ΓΑΔΑ δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Απ’ όσα μπορώ να γνωρίζω, ο Γεωργιανός είχε συμμετοχή σε ένα άλλο έγκλημα, για το οποίο είναι κατηγορούμενος και έχει προφυλακιστεί. Δεν υπάρχει κάποια σχέση με το έγκλημα των Γλυκών Νερών».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μίλησε για τις κυρώσεις που περιμένουν τους δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

«Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών, έγκλημα με ιδιαίτερη σκληρότητα και βαρύτητα, θα έχουμε τρία αδικήματα και θα πάμε σε τρεις ισόβιες καθείρξεις, με κάθε επιφύλαξη.

Γίνεται πολύς λόγος για το ελάχιστο όριο κάθειρξης από τα 16 στα 18 και για κάποια αδικήματα, υπάρχει πρόταση από τα 3/5 να πάει στα 4/5 πραγματικής εκτίσεως. Δηλαδή, εάν η ποινή είναι 20 χρόνια, να εκτίει τα 16», τόνισε ο κ. Γλύκας.

Γλυκά Νερά: Τα σημαντικά στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, όσα έγιναν μέσα στο σπίτι

Τις τελευταίες εξελίξεις για τη δολοφονία σχολίασε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Στάθηκε στο γεγονός πως είναι σημαντικό στοιχεία όσα έχει... δώσει ως πληροφορίες στις Αρχές.

Ο αστυνομικός σχολίασε το ενδεχόμενο ύπαρξης σκίτσου για έναν από τους δράστες, κάνοντας λόγο ότι η υπόθεση έχει πολλά ερωτήματα.

Σχετικά με το τι έγινε μέσα στο σπίτι, είπε: «Το μωρό ήταν πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στη μαμά. Ο δολοφόνος δολοφόνησε την 20χρονη ενώ ήταν το μωράκι δίπλα. Εκτός εάν την δολοφόνησαν και το έβαλαν μετά δίπλα της το μωράκι. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Προσπαθείς να κάνεις εικόνα τις σκηνές που διαδραματίστηκαν εκεί» πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε, ότι μόλις οι αστυνομικοί έλυσαν τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν, αυτός σηκώθηκε και άρχισε να κλαίει δίπλα στην γυναίκα του, ενώ μετά πήρε αγκαλιά το μωρό του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share