Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Ο πόνος του πατέρα της 28χρονης και η πρόκληση του 31χρονου δράστη που προκαλούν οργή

«Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω» - «Σήμερα θα είχαμε γιορτή»

21 Μαΐου 2021 10:41
Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Ο πόνος του πατέρα της 28χρονης και η πρόκληση του 31χρονου δράστη που προκαλούν οργή
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης και του 30χρονου αδερφού της που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις μαχαιριές του συζύγου της στη Μακρινίτσα Πηλίου. Παράλληλα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το διπλό φονικό της 5ης Απριλίου, όπου έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο 30χρονος αδελφός της Γιώργος, μέσα στο πατρικό σπίτι τους, από τις μαχαιριές του συζύγου της.

«Σήμερα, του Αγίου Κωνσταντίνου, στο σπίτι μας θα είχαμε γιορτή. Πέρυσι τέτοια μέρα, έψηνα από το πρωί. Μαζευτήκαμε όλοι, γιορτάσαμε το κορίτσι, φάγαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε. Και είπαμε ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Ποιος να το περίμενε ότι φέτος θα ήμασταν ντυμένοι στα μαύρα και θα πενθούσαμε, με δύο παιδιά στο χώμα» επισημαίνει στο thenewspaper.gr

«Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω»

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου, ενώ ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο δικηγόρος του ανέφερε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του, ενώ ο ίδιος ο φερόμενος δράστης, που είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, φαίνεται πως δεν φοβόταν τον εγκλεισμό, καθώς φέρεται να έλεγε «θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω».

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή με μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr. Μιλώντας για το μαχαίρι δήλωσε ότι το έφερε πάντα μαζί του για να αμύνεται. Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δεν θυμόταν τίποτα από όσα είχε κάνει.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν οτι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα οτι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.

Τα όσα είπε στον δικηγόρο του και στους αστυνομικούς ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου, αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr .

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν οτι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα οτι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι σήμερα θα εκδικαζόταν η υπόθεση ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική δομή, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγός του.

Ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος έξω από τις εγκαταστάσεις εργοστασίου στην Αγριά Βόλου, δέκα χρόνια πριν, και νοσηλεύθηκε για 40 ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Στο διάστημα αυτό και σε ηλικία 39 ετών πέθανε ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του πάσχει από σχιζοφρένεια και είναι έγκλειστη σε ψυχιατρείο.

Πώς έγινε το φονικό στη Μακρινίτσα

Στις 5 Απριλίου Η νεαρή γυναίκα κάλεσε λίγο μετά τις 19:30 την Αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε στο τηλέφωνο σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια.

Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά. Όμως καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε και η 52χρονη πεθερά του δράστη. Μπαίνοντας στο σπίτι ο φερόμενος ως δράστης αντίκρυσε την μητέρα της συζύγου του, την οποία απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share