Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ΕΛ.ΑΣ. ή δεν μπορεί ή δεν προλαβαίνει το οργανωμένο και το σκληρό έγκλημα

Τέσσερις στυγερές δολοφονίες σε ένα μήνα στην Ελλάδα

17 Μαΐου 2021 13:05
Η ΕΛ.ΑΣ.  ή δεν μπορεί ή δεν προλαβαίνει  το οργανωμένο και το σκληρό έγκλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάντα το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις διωκτικές Αρχές. Τον τελευταίο μήνα οι έξι στυγερές δολοφονίες επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και στη Μεταμόρφωση με εν ψυχρώ δολοφονία με τη μέθοδο εξόντωσης του Καραιβάζ. Άνω Καλαμάκι, Ζάκυνθος, Γλυκά Νερά, Μεταμόρφωση.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το χρονικό της στυγνής δολοφονίας και τι ερευνά η αστυνομία

Σοκ στο πανελλήνιο και τον δημοσιογραφικό κόσμο από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα, τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Εγκληματα Ελλαδα

Τι ερευνά η αστυνομία
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Το χρονικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης
Ο Γιώργος Καραϊβαζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του '90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Το χρονικό της δολοφονίας του επιχειρηματία

Άγριες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στις 11:30 το πρωί στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου, όταν άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν με αυτόματο όπλο γνωστό επιχειρηματία του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, τον 58χρονο άνδρα, «γάζωσαν» οι σφαίρες ενός πυροβόλου όπλου τύπου «καλάσνικοφ», ενώ η αποφασιστικότητα των δραστών ήταν τόσο μεγάλη όπου του έδωσαν και την χαριστική βολή.

Αναλυτικά, στις 11:30, ο 58χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν σε γνωστό γραφείο για μια επαγγελματική του υπόθεση, ενώ το αυτοκίνητο του, με τον οδηγό του, είχε σταθμεύσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Αιφνιδίως, ένα ΙΧ χρώματος ασημί, σταμάτησε ανάμεσα στο αμάξι του θύματος και το γραφείο και οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν. Ο 58χρονος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς οι σφαίρες ερχόντουσαν πάνω σαν «βροχή». Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μόλις αποβιβάστηκαν από το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν και συνέχισαν και στο εσωτερικό του γραφείου.

Έγκλημα στο Γλυκά Νέρα

Από την επίθεση νεκρός έπεσε ο 58χρονος επιχειρηματίας, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας εκ των ιδιοκτητών του γραφείου.

Στην συνέχεια, οι δράστες έφυγαν από το σημείο και λίγη ώρα αργότερα το αμάξι που χρησιμοποίησαν για την επίθεση βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Ζακύνθου, σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σημείο της επίθεσης, έχουν συγκεντρωθεί και εξετάζονται 25 κάλυκες, ενώ έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων.

Γλυκά Νερά: Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε τη χώρα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι που διέμενε με την οικογένειά της στην οδό Παναγούλη 10 στα Γλυκά Νερά. Μετά την κατάθεση που έδωσε ο 32χρονος σύζυγος του θύματος, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια πιο καθαρή εικόνα για το σκηνικό του εγκλήματος και προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης.

Εγκληματα Ελλαδα

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων, οι δράστες μπήκαν στην τριώροφη μεζονέτα γύρω στις 4 με 4.30 τα ξημερώματα από παράθυρο του ημιυπόγειου, στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Από την εσωτερική σκάλα ανέβηκαν στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το σαλόνι. Ο 32χρονος Μπάμπης άκουσε φασαρία και το γάβγισμα του σκύλου και κατέβηκε στο σαλόνι, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις κουκουλοφόρους ληστές, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν όπλα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο 32χρονος στους αστυνομικούς, οι δύο ήταν πολύ ψηλοί, ενώ ο τρίτος πιο κοντός και φαίνεται να ήταν εκείνος που είχε τον ρόλο του "καθοδηγητή" και έδινε τις εντολές.

Έγκλημα στη Μεταμόρφωση: Σκότωσαν τον "Κεφάλα" της Φιλαδέλφειας

Ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου στον πόλεμο της νύχτας, με θύμα 58χρονο πρώην πυγμάχο, παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το MEGA παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από την εκτέλεση. Η κάμερα έχει καταγράψει τα συγκλονιστικά δευτερόλεπτα τη στιγμή που άντρας σταματάει έξω από καντίνα και πυροβολεί 3 φορές στο στήθος και στον λαιμό 58χρονου άντρα, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος!

Το χρονικό
Ο 58χρονος έχει φτάσει με την μοτοσικλέτα του έξω από καντίνα και συνομιλεί με υπαλλήλους της επιχείρησης.

Ενώ το ρολόι δείχνει 31 λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, μια μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες τον πλησιάζει από το αντίθετο ρεύμα ενώ κινείται κάθετα στο δρόμο.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε πρώτο το MEGA, ο συνεπιβάτης με ένα εννιάρι πιστόλι πυροβολεί τρεις φορές στο στήθος και στο λαιμό τον 58χρονο. Ο οδηγός πατάει γκάζι με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Τατοϊου.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του 58χρονου παρά το γεγονός ότι τόσο στο κατάστημα υπήρχαν πελάτες και εργαζόμενοι όσο και από το ότι διπλά από τον στόχο τους βρισκόταν ένας άλλος άνδρας δεν υπολόγισαν τίποτα και εκτέλεσαν σε ελάχιστο χρόνο το συμβόλαιο θανάτου για το οποίο είχαν πάρει την εντολή.

Μόλις πέντε λεπτά με την δολοφονία του 58χρονου στο σημείο έφτασαν οι πρώτες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο χώρος στη συνέχεια αποκλείστηκε για να γίνει αυτοψία από τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που ανέλαβαν την υπόθεση.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχουν σταλεί οι τρεις κάλυκες των 9 χιλιοστών που εντοπίστηκαν στο σημείο για να διαπιστωθεί εάν το όπλο με το οποίο πυροβολήσαν οι δολοφόνοι του 58χρονου έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share