Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δημητρακόπουλος για το φονικό στα Γλυκά Νερά: "Είναι σκουπίδια, τέρατα! Δύσκολα ένας επαγγελματίας δολοφόνος..."

"Σε ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, ήταν λάθος που ο νέος Ποινικός Κώδικας προέβλεψε ή ισόβια ή 15 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη"

14 Μαΐου 2021 10:29
Δημητρακόπουλος για το φονικό στα Γλυκά Νερά:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Για το "ποινολόγιο" των εγκληματιών και την ανασφάλεια των πολιτών μίλησε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της.

"Σε ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, ήταν λάθος που ο νέος Ποινικός Κώδικας προέβλεψε ή ισόβια ή 15 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη. Θα πρέπει να είναι μόνο ισόβια", τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στο OPEN και πρόσθεσε:

"Θα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίζει αν θα αποφυλακίζεται κάποιος κι όχι αν εκτίσει τα 2/5 της ποινής κι έχει εργαστεί ως τα 3/5. Οταν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, ακόμα και για ανθρωποκτονία, αποφυλακίζεται αυτόματα, αν δεν έχει προχωρήσει σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά τη φυλάκισή του".

"Δύσκολα ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα σωφρονιστεί" είπε κι αναφέρθηκε στους δολοφόνους της 20χρονης μητέρας λέγοντας: "είναι ανθρώπινα σκουπίδια, τέρατα. Δεν σκοτώνεις μια μάνα με το μωρό δίπλα να κλαίει. Τέτοια εγκλήματα δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Αυτοί, δεν πρέπει να είναι μέλη της κοινωνίας. Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους απομονώσουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός ότι αν πιαστούν οι δολοφόνοι, κάποια στιγμή θα βγουν τόνισε: "Ισόβια κάθειρξη δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Πρέπει να έχει την ελπίδα ο κρατούμενος ότι μετά από 16, στα 20 στα 30 χρόνια, διότι αν δεν έχει την ελπίδα ότι θα αφεθεί θα είναι αγρίμι. Αυτή είναι η σκέψη των θεωρητικών του Δικαίου", είπε αναφορικά με το γιατί τα ισόβια δεν ισούνται με φυλάκιση εφ όρου ζωής.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τραγική φιγούρα η μητέρα της 20χρονης Κάρολαϊν - Στην Αλόννησο για το τελευταίο αντίο η σορός της (Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στην 20χρονη Κάρολαϊν στην Παλαιά Χώρα, στην Αλόννησο, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι της νεαρής μητέρας που οι αδίστακτοι ληστές-δολοφόνοι τής αφαίρεσαν τη ζωή, εισβάλλοντας στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Με πλοίο μεταφέρεται η σορός της άτυχης κοπέλας από την Αθήνα στο νησί, με τη μητέρα της, Σούζαν και τον 32χρονο σύζυγό της να τη συνοδεύουν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Πατητήρι της Αλοννήσου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 15:00. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της 20χρονης γυναίκας, θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, σε ένδειξη πένθους.

Στις 7.15 το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Βόλου η σορός της άτυχης 20χρονης Καρολάιν που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά όταν εισέβαλαν κακοποιοί. Η σορός της έφτασε το πρωί στον Βόλο για να μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της.

Η τραγική μητέρα, μία φίλη της 20χρονης και συγγενείς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού συνόδευσαν το φέρετρο της αδικοχαμένης κοπέλας. Η μητέρα της με δάκρυα στα μάτια και υποβασταζόμενη δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Τραγική φιγούρα όλες αυτές τις ώρες, μεταξύ άλλων, και ο πατέρας της Ντέιβιντ, ο οποίος παρέμεινε στο νησί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και που τον αναγκάζουν να είναι καθηλωμένος στο σπίτι της οικογένειας. Οι κάτοικοι της Αλοννήσου θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια της άτυχης μητέρας για τον ύστατο χαιρετισμό.

Έγκλημα στα Γλυκά Νέρα: Έτσι κατάφερε να σωθεί ο 32χρονος - Οι ληστές-δολοφόνοι πίστευαν ότι είχε πεθάνει! (Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το μικρό περιθώριο όρασης στο ένα μάτι του 32χρονου ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή, κατά τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της Τρίτης, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρή η 20χρονη σύζυγός του Κάρολαϊν, δίπλα στο 11 μηνών μωρό τους.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει το protothema.gr, κατάφερε να έχει εικόνα του τι γινόταν στο χώρο και όταν έφυγαν οι βάρβαροι εισβολείς κατάφερε να προσανατολιστεί και να φτάσει ως το κομοδίνο, να πάρει το κινητό και να καλέσει την Αστυνομία.

Διαφορετικά, ο τρόπος που είχαν περάσει την μονωτική ταινία στο λαιμό του – ξεκίνησαν να την τυλίγουν από το λαιμό μέχρι τα μάτια αφήνοντας ακάλυπτη τη μύτη- του προκαλούσε ασφυξία και μίνι- λιποθυμικά επεισόδια που είναι βέβαιο ότι θα τον έστελναν και αυτόν στον θάνατο αν δεν κατάφερνε να λυθεί εγκαίρως.

Αυτό δείχνει, λένε οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, ότι οι δολοφόνοι της Καρολάιν όχι μόνο δεν ενδιαφέρονταν για την ανθρώπινη ζωή αλλά αντίθετα πίστευαν ότι είτε ο 32χρονος είχε πεθάνει ή θα πέθαινε στην πορεία όπως τον είχαν δέσει χειροπόδαρα, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφθασαν πρώτοι στη σοφίτα του μαρτυρίου, σαν «λουκάνικο».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share