Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ερευνάται πιθανή εμπλοκή προσώπου υπεράνω υποψίας - Το σενάριο για τον "εργολάβο"! (Video)

Τα δύο στοιχεία ενισχύουν την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. - Στενεύει ο κλοιός για τους δράστες - Εξετάζονται τρεις ύποπτες ληστείες

13 Μαΐου 2021 23:05
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ερευνάται πιθανή εμπλοκή προσώπου υπεράνω υποψίας - Το σενάριο για τον
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως την εντολή για την αιματηρή ληστεία στα Γλυκά Νερά, μπορεί να έδωσε πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Αναζητείται και αυτός από την αστυνομία, μαζί με τους τρεις δολοφόνους, ακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος, από την ώρα δηλαδή που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα για την αγορά του οικοπέδου.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται πιθανόν για άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, το οποίο είχε άριστη πληροφόρηση για τα χρήματα και αυτός που έδωσε την κρίσιμη πληροφορία στη συμμορία των ληστών.

Ο «εργολάβος» όπως ονομάζεται στην αργκό του οργανωμένου εγκλήματος, αυτός που έδωσε την «εργολαβία» δηλαδή τη μεγάλη δουλειά με αντίτιμο ένα μεγάλο ποσοστό από τη λεία της ληστείας.

Δύο πράγματα συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση της αστυνομίας. Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία και δεύτερον η επιμονή των ληστών και για άλλα χρήματα.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι αρκετά περίεργο, ληστές που υποτίθεται ότι μπαίνουν τυχαία σε σπίτι, παρόλο που βρίσκουν 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, να παραμένουν επί ώρα μέσα, να συνεχίζουν να βασανίζουν το ζευγάρι, να βάζουν ακόμη και το όπλο στον κεφαλάκι του μωρού, επιμένοντας να τους αποκαλύψουν που ήταν και τα άλλα χρήματα.

Αυτό τους κάνει να πιθανολογούν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά ότι το ζευγάρι είχε βγάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάπου 100.000, για την αγοροπωλησία οικοπέδου. Δε γνώριζαν όμως ότι τα χρήματα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εξετάζουν 3 παρόμοιες ληστείες

Στο μικροσκόπιο αστυνομικών της ασφάλειας βρίσκονται βίντεο από κάμερες της Αττικής Οδού αλλά σπιτιών της περιοχής σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών του άγριου φονικού της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ενώ οι αρχές εστιάζουν στο modus operandi σε τρεις παρόμοιες περιπτώσεις στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες στις εξόδους προς τα δυτικά προάστια και διερευνούν κατά πόσο το έγκλημα στα Γλυκά Νερά σχετίζεται με τις ληστείες που έχουν γίνει σε άλλες περιοχές. Συνηθίζεται οι δράστες ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια ώστε μέσω Αττικής Οδού να φτάσουν στον στόχο τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, η Αστυνομία εξετάζει 3 παρόμοιες ληστείες που έγιναν μεταξύ 29 Δεκεμβρίου 2020 και 15 Απριλίου 2021 σε Κορωπί, Αρτέμιδα και Αγία Παρασκευή. Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες:

  • μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο
  • ήταν 3 οι δράστες
  • έδεσαν τα θύματά τους
  • άσκησαν υπέρμετρη βία

Η αστυνομία προσνατολίζεται σε έρευνες στην με Αλβανική ή Γεωργιανή μαφία, αλλά εκτιμά ότι δρουν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ένας από τους δράστες της δολοφονικής ληστείας στα Γλυκά Νερά.

Κάμερα κατέγραψε ύποπτο άτομο

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ένα ακόμα βίντεο που ενδεχομένως να μπορέσει να βοηθήσει στη λύση της υπόθεσης. Μία κάμερα ασφαλείας στην περιοχή από το απέναντι σπίτι, κατέγραψε ένα ύποπτο άτομο.

Έχει καταγραφεί άτομο στις 5:20 το πρωί της Τρίτης από σπίτι το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη μεζονέτα όπου έγινε το έγκλημα, φορώντας τζόκεϊ και ένα σακίδιο στην πλάτη. Οι αστυνομικοί εξετάζουν κατά πόσο αυτό το άτομο να δρούσε ως ο τσιλιαδόρος της συμμορίας.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα ίχνη των δραστών ακολουθεί η αστυνομία

Το προφίλ των δραστών της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά σκιαγραφεί η αστυνομία με τη βοήθεια του 32χρονου συζύγου της 20χρονης Καρολάιν, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο ένας εκ των δραστών, ο «κοντός», είναι εκείνος που έδεσε και έπνιξε την άτυχη 20χρονη. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έχει περίπου 1,70 ύψος, είναι ευτραφής, ενώ φορούσε μια μπαλακλάβα στο πρόσωπο.

Οι άλλοι δύο δράστες είναι εκείνοι που ακινητοποίησαν και έδεσαν τον σύζυγο, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο 33χρονος, ήταν ψηλοί, αδύνατοι, μαυροντυμένοι άντρες. Ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο, ενώ ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι.

Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία κατοίκου της περιοχής - Το μαύρο τζιπ και ο άνδρας με το ποδήλατο

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν μαρτυρίες από κατοίκους των Γλυκών Νερών που ίσως είδαν ύποπτα άτομα κοντά στη μεζονέτα, στην οποία εισέβαλαν οι κακοποιοί και δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν.

Μετά τη μαρτυρία γείτονα ο οποίος είχε δει ένα ύποπτο άτομο που του είπε ότι έψαχνε κάποιον Νόντα, ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA και υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες είχε προσέξει κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

"Είχαν γίνει εδώ μπροστά σε εμάς κάποιες περίεργες κινήσεις. Γυρνούσαν την περιοχή, είχαμε δει ένα μαύρο τζιπ και ένα ακόμα αυτοκίνητο μεγάλων κυβικών, αλλά παλιό, πάλι και αυτό σκούρο. Δεν πέρασαν να περάσει ένα αυτοκίνητο και να φύγει, πέρασαν με πολύ μικρές ταχύτητες σαν να έψαχναν. Προφανώς αυτοί έψαχναν να βρουν κάποιο σπίτι που μπορεί να είχε λεφτά, αυτή είναι η άποψή μου" δήλωσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία, στην περιοχή κυκλοφορούσε άλλο ένα άτομο, το οποίο φαινόταν ότι προσπαθούσε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του.

"Ήταν ένας τύπος με το ποδήλατο ο οποίος πέρασε, μάλιστα επειδή είναι ανηφόρα δεν ήταν πάνω, το κρατούσε το ποδήλατο και προχώραγε, φόραγε μία κουκούλα τζάκετ στο κεφάλι, και προχωρούσε έτσι ώστε να μην μπορείς να τον δεις. Κάθισε πίσω από κάτι δέντρα στον δρόμο επάνω", τόνισε ο κάτοικος της περιοχής.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share