Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι δράστες εισέπραξαν «σαδιστική απόλαυση με τον πόνο του άλλου» (Video)

Η ερμηνεία των ψυχολόγων - Συγκλονίζει η αγριότητα της δολοφονίας

13 Μαΐου 2021 18:42
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι δράστες εισέπραξαν «σαδιστική απόλαυση με τον πόνο του άλλου»  (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια 20χρονη μητέρα, που ξεψύχησε δίπλα στο 11 μηνών παιδί της και τον δεμένο σύζυγό της, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο για την πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, αγριότητά του.

Ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, λύγισαν μπροστά στις εικόνες που αντίκρυσαν όταν μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ευφροσύνη Φωτεινάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σημείωσε ότι ακόμη και οι «ειδικοί ψυχικής υγείας στεκόμαστε εμβρόντητοι μπροστά σε αυτά τα περιστατικά».

Σύμφωνα με την κ. Φωτεινάκη, οι δράστες δεν έδειξαν «καμία ενσυναίσθηση και καμία ενοχή» για τις πράξεις τους. Απέναντι στην 20χρονη μητέρα και το βρέφος έδειξαν «μια ωμή, πρωτόγονη βία», ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με την ψυχολόγο, πως οι δράστες εισέπραξαν «σαδιστική απόλαυση με τον πόνο του άλλου».

Οι πράξεις των δολοφόνων δείχνουν «διαταραχές προσωπικότητας», καθώς όπως φαίνεται «τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στον στόχο των εγκληματιών».

Η κ. Φωτεινάκη σημείωσε ότι τόσο ο 32χρονος όσο και το βρέφος, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαθύ «ψυχικό τραύμα».

Γλυκά Νερά: «Σαρώνουν» τις κάμερες της Αττικής Οδού για τους δολοφόνους στα Γλυκά Νερά

Η ελληνική αστυνομία ερευνά αν η ληστρική επίθεση σχετίζεται με άλλες που έχουν γίνει στα Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή ή και στα νότια προάστια, με τους δράστες να ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια και μέσω Αττικής Οδού ή στον Κηφισό να φτάσουν στον στόχο τους.

Το ασφυκτικό δέσιμο και η ακινητοποίηση του 32χρονου πιλότου και ασφαλώς η δολοφονική ενέργεια σχετίζεται όχι μόνο για να να μείνουν ανεμπόδιστοι οι δράστες στη ληστεία, αλλά και να μπορέσουν να διαφύγουν πιο εύκολα. Η ληστεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 05:00 και η αστυνομία ενημερώθηκε στις 06:00.

Εξετάζονται δέκα άτομα για σχετικές ληστρικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο Παλαιό Φάληρο και τη βορειοανατολική Αττική προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία με σαφή ένδειξη ότι προέρχονται από συμμορίες των δυτικών προαστίων, είτε Ρομά, είτε ατόμων από Βαλκανικές χώρες, είτε από χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ οι δράστες.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share