Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Τα Γλυκά Νερά είναι μόνο η αρχή: Έρχονται κι άλλα αποτρόπαια εγκλήματα που θα σοκάρουν!

Ο λόγος που πρέπει να περιμένουμε κι άλλα τρομακτικά σκηνικά

11 Μαΐου 2021 16:40
Τα Γλυκά Νερά είναι μόνο η αρχή: Έρχονται κι άλλα αποτρόπαια εγκλήματα που θα σοκάρουν!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως αποτελεί μονάχα την αρχή, καθώς σύμφωνα με εκτίμηση του Άγγελου Τσιγκρή, εγκληματολόγου και βουλευτή της ΝΔ, είναι πολύ πιθανό να δούμε κι άλλα αποτρόπαια σκηνικά πολύ σύντομα.

«Η εγκληματικότητα αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας. Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει την εγκληματικότητα που της αξίζει», ανέφερε ο κ. Τσιγκρής μιλώντας το Πρώτο Πρόγραμμα. «Αν αυτό που ζούμε ως κοινωνική πραγματικότητα σήμερα είναι αλλαγμένο, θα πρέπει να περιμένουμε αύριο μία διαφορετική εγκληματικότητα», επεσήμανε και σχολίασε τη δολοφονία της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά, τη στιγμή που οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Γλυκά Νερά: Η εκτίμηση του Άγγελου Τσιγκρή για... επόμενα εγκλήματα

«Από πέρσι τον Φλεβάρη ζούμε σε μία νέα κοινωνία. Με ελάχιστες κοινωνικές επαφές, με αποστασιοποίηση, εγκλεισμό αλλά και με μέτρα ασφαλείας. Αυτό είναι βέβαιο, θα το τρυγήσουμε στην ποιότητα και την ποσότητα του εγκλήματος», εκτίμησε ο κ. Τσιγκρής.

Σχολιάζοντας το έγκλημα στα Γλυκά Νερά τόνισε: «Δεν συγκλονίζει δυστυχώς τον κόσμο, γιατί τέτοια εγκλήματα έχουν γίνει καθημερινότητα. Πλέον η βαριά, η έντονη επιθετικότητα, η ασύμμετρη βία και όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο είναι σημάδια μιας τελείως διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης.

Έχουμε γίνει περισσότερο ανεκτικοί στη βία, γιατί είναι κυρίαρχη και γιατί η βία είναι παντού. Στα ΜΜΜ, στη δουλειά, σε κάθε δραστηριότητα».

Εκτίμησε δε, ότι στη συνέχεια θα έχουμε μία κλιμάκωση των εγκλημάτων του παραλόγου. «Μέχρι εχθές θα ήταν αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτούμε. Δηλαδή αν μας έλεγε κάποιος ότι ένας άνθρωπος θα λιντσάρεται επειδή φτερνίζεται ή ότι θα ξυλοκοπείται επειδή έβηξε ή ότι οι άνθρωποι θα τσακώνονται γιατί δεν φορούν τις μάσκες αυτά θα ήταν ασύλληπτα. Και πράγματι φαίνεται σαν μια ταινία ενός πειραγμένου μυαλού.

Σήμερα όμως οι καταστάσεις αυτές φαίνονται σχεδόν φυσιολογικές. Να ευχηθώ ο κόσμος να μη βγει χειρότερος. Όμως πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο κύμα εγκληματικότητας και το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται κανένας δημόσιος διάλογος για αυτό», κατέληξε ο γνωστός εγκληματολόγος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share