Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Σήμερα η κηδεία του επιχειρηματία

Ο άτυχος άνδρας έφερε 19 τραύματα

11 Μαΐου 2021 11:19
Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Σήμερα η κηδεία του επιχειρηματία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Το τελευταίο αντίο στον 53χρονο επιχειρηματία που εκτέλεσαν στην Ζάκυνθο την περασμένη Παρασκευή 7 Μαΐου αναμένεται να πουν σήμερα. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στις 16:30 το απόγευμα στην εκκλησία της Φανερωμένης στο χωριό της Λιθακιάς.

Τι αναφέρει η νεκροψία για την στυγερή δολοφονία

«Έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ένα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα.

Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Eπιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας» είπε ο Ανδρέας Γκότσης στο IONIAN.

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Σήμερα η κηδεία του επιχειρηματία

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ο 54χρονος ήξερε τους δολοφόνους του! Το προφίλ των εκτελεστών και το αίνιγμα με το όχημα των δραστών (Video)

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Συνεργούς στο σημείο της δολοφονίας είχαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών Αρχών, οι δράστες της εκτέλεσης του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, ήταν τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα στον τόπο του εγκλήματος, ενώ υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που ανέλαβε να παραλάβει τους εκτελεστές μετά την φυγή τους από το σημείο και τον πυρπολισμό του οχήματός τους.

Η δολοφονία έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Παρασκευής και το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε καμένο. Εντός αυτού βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ.

«Έδειξε στις αρχές ποιοι προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν πέρσι τον Ιούνιο» - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του επιχειρηματία

Τους ανθρώπους που σκότωσαν την γυναίκα του και τραυμάτισαν πολύ σοβαρά τον ίδιο τον περασμένο Ιούνιο, είχε υποδείξει στις αρχές, ο δολοφονημένος επιχειρηματίας από την Ζάκυνθο, σύμφωνα με όσα είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος της οικογένειάς του, Θεόδωρο Μαντά.

«Από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο η έρευνα για τους δολοφόνους δεν έφερε αποτελέσματα ικανοποιητικά. Ο επιχειρηματίας πραγματοποιείσαι ιδιωτική έρευνα, συγκέντρωσε στοιχεία.

Τον Δεκέμβριο του 2020, υπέβαλε στην εισαγγελία πληρέστατο δικόγραφο μηνύσεως που κατονομάζει φυσικά πρόσωπα, ηθικούς αυτουργούς, φυσικούς αυτουργούς, άμεσους συνεργούς, που ενέχονταν στην δολοφονία της συζύγου του.

Τα πρόσωπα που κατονομάζονται βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο νησί της Ζακύνθου, πλην όμως, κατονομάζει και πρόσωπα από την Αθήνα» σημείωσε ο κ. Μαντάς.

Όπως είπε, μάλιστα, στις 23 Απριλίου, λίγου πριν την δολοφονία του, ο 54χρονος επιχειρηματίας πήγε εκ νέου στην Αστυνομία «για να εκφράσει την αγωνία του, την ανησυχία για την εξέλιξη της ιστορίας. Και λίγες μέρες μετά, με τον ίδιο τρόπο που έχασε την ζωή της η σύζυγός του, έχασε τη ζωή του ο ίδιος».

«Διατηρούμε σοβαρό παράπονο για την ολιγωρία των διωκτικών αρχών. Ο έλεγχος, η έρευνα εξαντλείται σε αλληλογραφία μεταξύ εισαγγελίας και διωκτικής αρχής» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

«Εύχομαι η δολοφονία του επιχειρηματία να είναι η τελευταία δολοφονία σε ένα κρίκο ανεξιχνίαστων δολοφονιών των τελευταίων ετών» κατέληξε ο δικηγόρος.

Έγκλημα επιχειρηματία στη Ζάκυνθο - Ποιο είναι το προφίλ των εκτελεστών

Οι δράστες ήταν 2 επέβαιναν σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού σε ένα Fiat Panda ασημί με φιμέ τζάμια προκειμένου να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Είχαν μαζί τους 2 καλάσνικοφ γεμάτα με σφαίρες. Αυτή τη φορά ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον 54χρονο. Γνώριζαν ότι το όχημα του θύματος ήταν θωρακισμένο αλλά και ότι ο 54χρονος είχε συνοδό ασφαλείας.

Ήξεραν τα στενά δρομάκια του νησιού και το πώς θα κινηθούν μέχρι να φτάσουν στο νεκροταφείο για να κάψουν το ασημί αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο έκαψαν και τα δύο καλάσνικοφ προκειμένου να μην αφήσουν κανένα ίχνος που θα τους προδώσει.

Έγκλημα στη Ζάκυνθο - Το αίνιγμα με το όχημα των δραστών

Οι δράστες είχαν κλέψει το αυτοκίνητο από την Αθήνα τον Μάρτιο και είχαν βάλει πλαστές πινακίδες. Μεγάλο αίνιγμα για τις Αρχές, ωστόσο, είναι το πώς βρέθηκε το όχημα στο νησί.

Θεωρείται απίθανο να πέρασε από διόδια ή να μπήκε μέσα σε καράβι, καθώς μπορεί να κινούσε υποψίες, ενώ οι δράστες δεν ήθελαν να καταγραφεί.

Το πιθανότερο σενάριο αυτή την ώρα να είναι πως έφτασε στη Ζάκυνθο μέσα σε κάποια νταλίκα. Για να επιβεβαιωθεί το σενάριο, οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις νταλίκες που είχαν βγάλει εισιτήριο για το νησί.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα όπλα για να φανεί εάν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλο περιστατικό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share