Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ στο όχημα των δραστών

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

8 Μαΐου 2021 13:41
Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ στο όχημα των δραστών
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Δεύτερο Καλάσνικοφ εντόπισαν οι Αρχές στο κλεμμένο όχημα με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν με 28 σφαίρες τον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το Open TV, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες κι ένα δεύτερο πυροβόλο όπλο, το οποίο ήταν κολλημένο στον πάτο του αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλαπεί από την Αθήνα στις 31 Μαρτίου.

Έγκλημα στη Ζάκυνθο - Σαφάρι στο νησί για τους δράστες

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά τη φονική ενέδρα κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την Πόλη, για να φτάσουν σε ένα σημείο όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημα τους, όπου μέσα βρέθηκε και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν, διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής.

Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των Α/φων Κόττη κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Θεόδωρος Μαντάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας.

Έχουμε το τραγικό περιστατικό του Ιουνίου του 2020, περίπου 10 μήνες πριν, στο οποίο πάλι σε συμβόλαιο θανάτου, πάλι σε απόπειρα δολοφονίας του εκλιπόντος επιχειρηματία χάνει τη ζωή της η σύζυγός του. Αφήνοντας πίσω της ορφανά δύο ανήλικα παιδιά. Οι έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.

«Γίνεται ιδιωτική έρευνα, συλλέγονται στοιχεία και όλα αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε δικόγραφο μηνύσεως και σε αποδεικτικό υλικό και υποβάλλονται από τον Δεκέμβριο του 2020 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Κατά την άποψη μας η έρευνα παρά το γεγονός της γνωστοποίησης προσώπων, περιστατικών, επεισοδίων, όπως ο ίδιος ο εκλιπών τα έχει βιώσει εισφέρονται στην αποδεικτική διαδικασία. Σίγουρα η έρευνα δεν εξελίσσεται με του αναγκαίους ρυθμούς», πρόσθεσε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share