Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ανθρωποκυνηγητό στο νησί για να βρουν τους δράστες

Απομακρύνεται το σενάριο διαφυγής με σκάφος

8 Μαΐου 2021 12:58
Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ανθρωποκυνηγητό στο νησί για να βρουν τους δράστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Με δεκάδες μπλόκα στους δρόμους της Ζακύνθου, διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το ErmisNews, η δράση των διωκτικών αρχών με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δρολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

Όλα αυτά μετά την διαπίστωση ότι μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, δεν εντοπίστηκε, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, κάποιο ιδιωτικό σκάφος να κινείται ανοιχτά των ακτών του νησιού, προκαλώντας τη βάσιμη υποψία ότι οι δράστες (πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν δυο άτομα) παρέμεναν στο νησί, μέχρι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες. Παράλληλα δείτε τι αναφέρει ο θείος του θύματος.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά την πράξη τους κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την πόλη της Ζακύνθου, για να φτάσουν σε ένα σημείο, στους Αμπελόκηπους, όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημά τους και τα όπλα που χρησιμοποίησαν (βρέθηκαν δυο καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ZanteReport), διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής γύρω από την πόλη.

Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των αδερφών Κόττη κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share