Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Έγκλημα στα Καλύβια: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζήτησαν οι δικηγόροι του 32χρονου

Στη φυλακή ο δράστης

6 Μαΐου 2021 18:13
Έγκλημα στα Καλύβια: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζήτησαν οι δικηγόροι του 32χρονου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Καλύβια: Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησαν από την τακτική ανακρίτρια οι δύο δικηγόροι του 32χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται πως δολοφόνησε 60χρονο υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η δολοφονία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για μια διαφωνία σχετικά με τα κοινόχρηστα και την εμμονή του θύτη ότι το θύμα και η σύζυγος του του έκαναν μάγια!

«Θόλωσα και για αυτό έκανα ό,τι έκανα. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγνώμη», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

«Έχουμε σχηματίσει στέρεα πεποίθηση πως είναι ψυχικά και διανοητικά διαταραγμένος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι δύο υπερασπιστές του υποβάλλαμε νομότυπα αίτημα στην ανακρίτρια για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιώργος Γιάνναρος και συνέχισε:

«Είναι εδραιωμένη πλέον η πεποίθησή μας ότι πρόκειται για ένα άτομο βαρύτατα διαταραγμένο ψυχικά και διανοητικά. Κι αυτό δεν είναι ένας όψιμος ισχυρισμός μας καθώς αφενός δεν είχε κίνητρο για την πράξη αφετέρου προέρχεται από ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ο πατέρας του δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 14 ετών».

Έγκλημα στα Καλύβια: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζήτησαν οι δικηγόροι του 32χρονου

Τι αναφέρει ο δεύτερος δικηγόρος του δράστη

Από την πλευρά του ο άλλος δικηγόρος του, Μιχάλης Φράγκου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ομολόγησε την πράξη του. Ήταν ειλικρινής. Ζήτησε συγγνώμη καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το λάθος του. Θεωρούσε ότι κινδυνεύει ζωή του από τα μάγια και ότι με αυτό τον τρόπο θα ελευθερωθεί Επειδή υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα ζητήσαμε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη».

Όπως προκύπτει από το απολογητικό του υπόμνημα, ο κατηγορούμενος προμηθεύτηκε ένα πιστόλι από τη μαύρη αγορά του Μενιδίου και το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου 2020, πέρασε στην τελευταία φάση του αρρωστημένου του σχεδίου.

Ξήλωσε τις πινακίδες από το γκρι Mitsubishi Colt που ανήκει στη μητέρα του με την οποία μένει μαζί, ακολούθησε τον 60χρονο υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και μόλις το θύμα πάρκαρε και τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share