Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: 8 χρόνια στην 15χρονη κόρη του θύματος και τους δυο φίλους της

Κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό

27 Απριλίου 2021 17:56
Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: 8 χρόνια στην 15χρονη κόρη του θύματος και τους δυο φίλους της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Ένοχους έκρινε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων τους 3 εφήβους που δέχονταν κατηγορίες για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μια γυναίκα 50 ετών. Παράλληλα, σοκ προκάλεσε η κατάθεση της 15χρονης που σκότωσε τη μάνα της.

Ηθική αυτουργός του σχεδίου δολοφονίας κρίθηκε η 15χρονη κόρη του θύματος, ενώ οι δύο φίλοι της ηλικίας 16 και 17 ετών καταδικάστηκαν ως οι δράστες του εγκλήματος. Το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε, ομόφωνα τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι όπως κατηγορούνται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί με τρομακτική σκληρότητα.

Δολοφονία 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα: Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα συγκλόνισε την κοινωνία τον περασμένο Νοέμβριο όταν η γυναίκα είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη με περισσότερες από 70 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την 15χρονη κόρη της στην Αγία Βαρβάρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share