Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις στο έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα

22 Απριλίου 2021 18:45
Φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φονικό στα Ανώγεια: Την ενοχή του 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της οπλοφοριας, της οπλοχρησιας και της οπλοκατοχής αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόταση του εισαγγελέα, αφού χθες απολογήθηκε ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γ. Ξυλούρη.

Όπως αναφέρει το Creta 24.gr, ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικώς, ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς αναγνώριση βρασμού ψυχικής ορμής καθώς όπως ανέφερε ο 30χρονος δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη όταν είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός στο δρόμο, «αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη».

Ακολουθούν αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου για ελαφρυντικά, ενώ παράλληλα, έχει ζητηθεί από το δικαστήριο να λάβει υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Φονικό στα Ανώγεια - Η απολογία του κατηγορουμένου

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος γιος του μαντιναδολόγου, ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το μυαλό του στη θέα του νεκρού πατέρα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς ωστόσο να θυμάται πόσες φορές πάτησε την σκανδάλη.

«Ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»…Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».

Συνολικά κλήθηκαν 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share