Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Φονικό στα Ανώγεια: «Κόλαφος» ο Εισαγγελέας - Ζήτησε ενοχή του κατηγορούμενου

Συνεχίζεται η δίκη για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

22 Απριλίου 2021 10:57
Φονικό στα Ανώγεια: «Κόλαφος» ο Εισαγγελέας - Ζήτησε ενοχή του κατηγορούμενου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το φονικό στα Ανώγεια, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, με τον Εισαγγελέα Χανίων να προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου Μανώλη Καλομοίρη για το θάνατο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο Ξυλούρης από την αρχή είχε σκοπό να πυροβολήσει τον Λευτέρη Καλομοίρη, με τη δίκη να συνεχίζεται κανονικά.

Φονικό στα Ανώγεια: Ο λόγος που ο Εισαγγελέας πρότεινε ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη

«Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε λοιπόν το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρός. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή». Ο ίδιος όμως ο κατηγορούμενος όπως είπε ο εισαγγελέας «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές».

«Ο Καλομοίρης», επανέλαβε ο εισαγγελέας, «δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη εκείνη τη στιγμή αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη».

Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς αναγνώριση βρασμού ψυχικής ορμής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ενώ μετά την πρόταση του εισαγγελέα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share