Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Γιατί διάλεξαν να τον σκοτώσουν την στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες; (Video)

«Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα τη συγκεκριμένη στιγμή»

17 Απριλίου 2021 14:14
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Γιατί διάλεξαν να τον σκοτώσουν την στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες; (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Γιατί διάλεξαν να δολοφονήσουν τον Καραϊβάζ την στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες; Ίσως ήθελαν να του κλείσουν το στόμα, ίσως δημοσίευε ή μιλούσε για κάτι. Θεωρώ πάντως ότι είχαν προσπαθήσει ξανά να τον εκτελέσουν. Ήταν εκπαιδευμένοι δολοφόνοι», δήλωσε στο MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Ενώ, ανατριχιαστική είναι μία μαρτυρία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι, ο αστυνομικός συντάκτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμαζόταν να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση της «τράπεζας της νύχτας».

«Βέβαια, πράγματι μου κάνει εντύπωση πώς ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες δεν ανέβαλαν την δολοφονία. Ο Γιώργος ήταν εύκολο θύμα γιατί είχε συγκεκριμένα δρομολόγια.

Ή πήγαινε σπίτι ή σε κάποιες συναντήσεις με φίλους του. Άρα ήταν εύκολο κάποιος που ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή να τον περιμένει και να το βρει μόνο του», συνέχισε ο κ. Καλλιακμάνης, προσθέτωντας παράλληλα ότι, «ρώτησα τον γιό του, αν του είχε πει ότι απειλείται από κάτι και μου είπε ποτέ. Δεν μιλούσε για τη δουλειά του».

«Ο τρόπος που έδρασε ο εκτελεστής, δείχνει ότι το έχει ξανά κάνει. Έριξε 13 δεικτικές βολές, πέτυχε 10 σφαίρες στο σώμα, στο κεφάλι και στο λαιμό του Γιώργου Καραϊβάζ. Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, τον γάζωσε από πάνω έως κάτω. Ήταν τραγικό. Είδα την εικόνα του άψυχου σώματος του Γιώργου.

Ήμουν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, καθώς πήγα γρήγορα στο σημείο μαζί με την ψυχολόγο της αστυνομίας για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια. Η αστυνομία οφείλει στη μνήμη του Γιώργου, στην οικογένειά του και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα να εξιχνιαστεί το έγκλημα», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής.

Παράλληλα, ο δικηγόρος, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, συμφώνησε με όλα τα παραπάνω και έκανε λόγο, «για στυγερή δολοφονία που είχε και επικοινωνιακό χαρακτήρα».

«Ήταν μήνυμα που οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου έστειλαν ευρύτερα στην κοινωνία. Ότι όποιος ενοχλεί θα φεύγει από τη ζωή. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται σε μια συνέχεια συμβολαίων θανάτων που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα. Οι σφαίρες στην καρδιά του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι σφαίρες στην καρδιά της ελευθερίας του Τύπου», υπογράμμισε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share