Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν! Το νέο βίντεο που «ξεσκονίζουν» οι Αρχές (Video)

Τέσσερις ποινικοί στο «στόχαστρο»

14 Απριλίου 2021 09:42
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν! Το νέο βίντεο που «ξεσκονίζουν» οι Αρχές (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της εξιχνίασης της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ όλα τα βίντεο τα οποία φτάνουν στα χέρια τους από κάμερες σε δρόμους και κατοικίες κοντά στο σημείο του εγκλήματος, που συντάραξε το πανελλήνιο την Παρασκευή το μεσημέρι.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο που έφερε στο φως το STAR, φαίνεται να έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Στο βίντεο από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων.

Το βίντεο είναι τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι, δηλ. να χωρίστηκαν προκειμένου να "θολώσουν" τα νερά και να είναι πιο εύκολη η διαφυγή τους.

Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν;

Ένα νέο σενάριο φαίνεται πως επεξεργάζονται οι αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, το βράδυ της Τρίτης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες της δολοφονίας είχαν προσπαθήσει ξανά να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν στην κατοχή τους κρίσιμο οπτικό υλικό των τελευταίων τριών ημερών πριν από τη δολοφονία, γιατί θεωρούν ότι οι δράστες δεν έκαναν μόνο "πρόβες" της εκτέλεσης, αλλά είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν, αλλά απέτυχαν για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός, την Τετάρτη 7 Απριλίου ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά από το στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής, στο Πικέρμι, όμως καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του, γιατί άλλαξε δρομολόγιο, παρέλαβε τη σύζυγό του από τη δουλειά και πήγαν και οι δύο μαζί στο σπίτι τους με μεγάλη καθυστέρηση.

Ενδεχομένως οι δράστες να έφυγαν, γιατί η καθυστέρηση ήταν μεγάλη ή γιατί ήθελαν να τον προσεγγίσουν όταν ήταν μόνος του. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα από τη δουλειά του απ' ό,τι συνήθιζε, καθώς του το επέτρεψε η θεματολογία της εκπομπής, και επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του.

Σημειώνεται πως και την Τετάρτη και την Πέμπτη είχε παρκάρει ακριβώς έξω από την κατοικία του. Την Παρασκευή, όμως, ο δημοσιογράφος έφυγε τη συνηθισμένη ώρα από το τηλεοπτικό στούντιο, αλλά δεν βρήκε να παρκάρει έξω από το σπίτι του κι έτσι βρήκε θέση στάθμευσης κοντά στο παρκάκι, σε απόσταση περίπου 90 μέτρων.

Ενδεχομένως οι δράστες να είχαν βάλει συνεργούς τους να έχουν πιάσει τη θέση μπροστά από το σπίτι, ώστε να δώσουν χρόνο στους δύο εκτελεστές να δράσουν, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Τέσσερις ποινικοί στο «στόχαστρο» για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Για να βρουν τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου, του προσώπου που αποφάσισε να σκοτώσει τον Γιώργο Καραϊβάζ, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών «ξεσκονίζουν» τις παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος, εγκληματικών οργανώσεων και κυρίως κακοποιών με βαρύ ποινικό μητρώο που εμπεριέχονται σε αυτές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το αστυνομικό ενδιαφέρον έχουν ήδη συγκεντρώσει τουλάχιστον τέσσερις ποινικοί, άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, εκρήξεις, σωματικές βλάβες, οπλοφορία, οπλοχρησία κ.α..

Εξάλλου, με αυτές τις υποθέσεις και τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχε ασχοληθεί στα ρεπορτάζ του και ο Γιώργος Καραϊβάζ. Έτσι, εξετάζονται εξονυχιστικά τα κείμενά του, μήπως εκεί υπάρχει κάποιο στοιχείο ή κάποια αναφορά που να είχε ενοχλήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Επίσης, ερευνάται αν οι συγκεκριμένοι ύποπτοι είχαν επικοινωνίες με τον Γιώργο Καραϊβάζ και αν τον είχαν απειλήσει.

Στο κάδρο έχουν μπει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έγιναν το 2018 και το 2019, σε Παλλήνη, Φάληρο και Χαϊδάρι. Οι δολοφονίες αυτές έχουν συνδεθεί με τον «πόλεμο» αλληλοεξόντωσης αντίπαλων συμμοριών της λεγόμενης Greek Mafia.

Γι’ αυτές υπήρχαν συγκεκριμένοι ύποπτοι που μπορεί να έδωσαν την «εντολή» για τη διάπραξή τους, χωρίς προς το παρόν να έχει στοιχειοθετηθεί η εμπλοκή τους, αλλά ερευνώνται και πάλι ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share