Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία - Βρήκαν σημάδια από σφαίρες σε τοίχο

Πληθαίνουν τα ευρήματα των Αρχών

13 Απριλίου 2021 18:00
Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία - Βρήκαν σημάδια από σφαίρες σε τοίχο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς οι Αρχές βρήκαν σημάδια από δύο σφαίρες στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και στον τοίχο διαμερίσματος πολυκατοικίας που βρίσκεται απέναντι από το σημείο, που εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος.

Τα πιθανά λάθη που έκαναν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι αξιωματικοί που έχουν εντολή να κάνουν το συντομότερο ό,τι είναι δυνατό, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δολοφόνοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην υπόθεση συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στους οποίους παρέχονται όλα τα μέσα προκειμένου να λυθεί το μυστήριο.

Οι αξιωματικοί αναζητούν την παραμικρή λεπτομέρεια που θα αποτελέσει το «κλειδί» ως προς τον προσανατολισμό των ερευνών. Για τον λόγο αυτό αναμένεται σύντομα η κατάθεση της συζύγου και του γιου του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και η «σύνθεση» της γενικότερης εικόνας, βάσει των αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και της… «πένας» του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν αποκλείεται να «σκιαγράφησε» μέσα από τα γραπτά του τους δολοφόνους του.

Την ίδια ώρα, επαφές, συνομιλίες, μηνύματα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του γίνονται «φύλλο και φτερό», με την ελπίδα να βρεθούν ηλεκτρονικά «αποτυπώματα» που θα οδηγήσουν στα ίχνη των εκτελεστών.

Παρότι το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καταστράφηκε από μία από τις σφαίρες που δέχτηκε την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, αυτό δεν εμποδίζει τους ειδικούς να ανακαλέσουν σημαντικά δεδομένα, την ώρα που αναζητώνται στοιχεία στις ηλεκτρονικές συσκευές του.

Γιώργος Καραϊβάζ: Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν οι δράστες να μην αφήσουν στοιχεία

Μιλώντας με το Mega, παράλληλα, ο Γιώργος Ραυτογιάννης, εμπειρογνώμονας, σημείωσε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ πρόκειται για ένα «επαγγελματικό χτύπημα».

Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη, δείχνει ότι δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα ίχνος το οποίο μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή τους.

«Δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα στοιχείο που ενδεχομένως να περιείχε το μοιραίο λάθος για αυτούς».

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτογιάννη το σκούτερ παραμένει κρυμμένο σε γκαράζ σε κοντινό σημείο από τη δολοφονία, έτσι ώστε οι δράστες «σε ανύποπτο χρονικό διάστημα να το εξαφανίσουν πλήρως».

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το σχέδιο της δολοφονίας του δημοσιογράφου και ήξεραν καλά πως να κινηθούν και πως να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

«Πρόκειται για ένα επαγγελματικό χτύπημα», σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share