Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Εξελίξεις για το τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία του - Ύποπτο αυτοκίνητο το Μάρτιο

Νέες μαρτυρίες «φωτιά» για το έγκλημα!

12 Απριλίου 2021 17:42
Γιώργος Καραϊβάζ: Εξελίξεις για το τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία του - Ύποπτο αυτοκίνητο το Μάρτιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αφού έρχονται νεότερες πληροφορίες για το τρίτο πρόσωπο, που μοιάζει να εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν, με αναφορές ακόμη και για ύποπτο αυτοκίνητο τον περασμένο Μάρτιο.

Το βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές καταγράφει τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του, λίγο πριν τον δολοφονήσουν. Αυτό που προσπαθούν τώρα οι αστυνομικοί είναι να αναλύσουν την εικόνα και να τακτοποιήσουν τον αριθμό πινακίδας της μηχανής, που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Πάντως, οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν και ένα ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα συμμετείχε στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον δημοσιογράφο, Γιώργο Καραϊβάζ. Το πρόσωπο αυτό, που πιθανόν είναι γυναίκα, φαίνεται πως ενημέρωσε τους εκτελεστές ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έφτασε στο σημείο, προτού οι δύο επιβαίνοντες στο μηχανάκι τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν εν ψυχρώ με 10 σφαίρες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι δύο άνδρες, που από το οπτικό υλικό φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας ελάχιστα λεπτά πριν από τον δημοσιογράφο, είχαν ακόμη έναν συνεργό. Αναζητούν μια γυναικεία φιγούρα, εκτιμώντας πως αυτή ακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ, μέχρι να φτάσει στο σπίτι του.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το ύποπτο αυτοκίνητο από το Μάρτιο

Την ίδια στιγμή αρκετά είναι τα τηλεφωνήματα που γίνονται στην Αστυνομία από την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο, στα οποία φαίνονται οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου, πολίτες τηλεφωνούν στην Αστυνομία προκειμένου να αναφέρουν όσα είδαν ή τι νομίζουν πως είδαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις έρευνες των αστυνομικών για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστική ήταν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφορά πολίτη, σύμφωνα με την οποία σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της εκτέλεσης στις 6 Μαρτίου είχε εμφανιστεί ένα ύποπτο αυτοκίνητο με έναν άνδρα και μια γυναίκα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κάνει εντύπωση στους κατοίκους, καθώς πρόκειται για μια πολύ ήσυχη γειτονιά και αναρωτήθηκαν τι έκαναν τα δύο αυτά άτομα μπροστά από ένα οικόπεδο. Εξετάζεται αν η πληροφορία αυτή έχει σχέση με την υπόθεση ή οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ήταν για άλλον λόγο εκεί, καθώς είχε γίνει πριν από 1,5 μήνα και μια κλοπή.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναλύουν καρέ καρέ τα πλάνα που έχουν συγκεντρώσει. Εκτός από το υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και καρέ από βίντεο που δείχνουν επιβαίνοντες σε άλλες μοτοσικλέτες, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν άτομα με υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση και πόσα είναι αυτά. Αν δηλαδή υπήρχε ομάδα υποστήριξης που ειδοποίησε για το δρομολόγιο και τον χρόνο άφιξης του Γιώργου Καραϊβάζ στο σπίτι του. Εκτός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών. Στόχος είναι να απομονωθούν ύποπτα κινητά τηλέφωνα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούν κινητά «σκιές», δηλαδή τηλέφωνα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνται εκείνη την ώρα και στη συνέχεια καταστρέφονται.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share