Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζουν φίλοι και συνάδελφοί του - «Τον εξόντωσαν γιατί...»

Συντετριμμένοι με τη δολοφονία του δημοσιογράφου

12 Απριλίου 2021 16:55
Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζουν φίλοι και συνάδελφοί του - «Τον εξόντωσαν γιατί...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκλονίζουν φίλοι και συνάδελφοι του Γιώργου Καραϊβάζ με τη δική τους κατάθεση ψυχής στις δηλώσεις, που έκαναν για το θάνατο του δημοσιογράφου, εξηγώντας το λόγο, για τον οποίο θεωρούν πως δολοφονήθηκε.

Άπαντες παραμένουν συγκλονισμένοι από το γεγονός, τονίζοντας πως περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών για τους ενόχους, κάτι που σιγά σιγά γίνεται πράξη.

Γιώργος Καραϊβάζ: Συντετριμμένοι φίλοι και συνάδελφοί του

«Γινόμαστε τριτοκοσμική χώρα, όταν σκοτώνουμε δημοσιογράφους. Τον εξόντωσαν γιατί γνώριζε πράγματα. Συγκλονιστήκαμε πολύ. Ήταν ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος», είπαν συγχωριανοί του στην κάμερα.

Ο Παναγιώτης Μπούσιος, φίλος και συνάδελφός του, ανέφερε πως «ήταν ένας καλός άνθρωπος και πάντοτε στα κρίσιμα το κείμενό του ήταν μεν δύσκολο, αλλά γεμάτο από πληροφορίες και πολύ ρεπορτάζ. Χρειάζεται υπομονή, γιατί είμαστε ακόμη στο "Α"».

Στην κάμερα μίλησε κι ένας εκ των ανθρώπων, που είχαν μιλήσει με τον Γιώργο Καραϊβάζ και εξαρτώνταν από το ρεπορτάζ του για προσωπική τους υπόθεση. «Τον είχα ζήσει, όταν είχα έρθει στη Ζήνα Κουτσελίνη για το γιο μου. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος», είπε.

Σάλος με σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το σκίτσο της "Εφημερίδας των Συντακτών" για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που επικρίνει και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο σκίτσο του Πέτρου Ζερφού για την "ΕφΣυν" της Δευτέρας, απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πίνει καφέ και να διαβάζει εφημερίδα στο μηχανάκι των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν έντονες με το ελληνικό Τwitter να αναφέρει πως πρόκειται για ανεπίτρεπτο σκίτσο, συγκρίνοντάς το σε πολλές περιπτώσεις με το "Μακελειό", με αφορμή το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου που συνέδεε το Μαξίμου με την δολοφονία του δημοσιογράφου και προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα και ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψή του Στέφανου Χίου με την κατηγορία της διασποράς fake news.

Για το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ που δείχνει τον Μητσοτάκη συνεπιβάτη στην μηχανή των εκτελεστών, πήρε θέση και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία το χαρακτήρισε "απαράδεκτο".

"Το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα μας έχει γίνει Κολομβία, είναι παντελώς ανυπόστατο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικός να βλέπει τα στοιχεία και να μην διασύρει την χώρα μας στο εξωτερικό", τόνισε η κ. Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Άθλιο σκίτσο της ΕΦΣΥΝ για τη δολοφονία Καραϊβάζ"

Δείτε παρακάτω, μερικές ενδεικτικές αναρτήσεις του σάλου που προκάλεσε το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ.

Η απάντηση του Πέτρου Ζερβού για το σημερινό σκίτσο στην «Εφ.Συν.»

Απάντηση στα αρνητικά σχόλια για το σημερινό του σκίτο στην «Εφ.Συν.» με τον πρωθυπουργό και τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ δίνει ο σκιτσογράφος Πέτρος Ζερβός, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο σκιτσογράφος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να «διαβάσουν» ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες!» και ότι «μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό, τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών!»

Αναλυτικά:

«Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί «παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό ως τρομοκράτη»!

Κατ’ αρχήν αν ήθελα να τον παρουσιάσω ως «τρομοκράτη», θα τον παρουσίαζα με ρούχα που φοράει κάθε «τρομοκράτης» που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή μπουφανάκι, κράνος ή μάσκα και σε ετοιμότητα κι όχι ανέμελο με καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα πάνω στο μηχανάκι! Το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να «διαβάσουν» ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες! Η γελοιογραφία πάντα δουλεύει με την υπερβολή!!! Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που, τάχα μου, αντιδράνε?

Ο Πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί «συμβόλαιο» πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας!

Έναν Πρωθυπουργό που, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα ωσότου αναφερθούν στο περιστατικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου μέρα-μεσημέρι στην Αθήνα όταν όλη η Ευρώπη βούιξε για το περιστατικό και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκανα δηλώσεις αποτροπιασμού αυθημερόν!

Όμως οι αντιδράσεις δεν είναι καλοπροαίρετες, αλλοιώνουν σκόπιμα το νόημα του σκίτσου γιατί απλώς θέλουν «να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα».

Το όργιο αστυνομικής βίας που ζήσαμε προ ημερών, το «σκάνδαλο Λιγνάδη», μια πανδημία που μετά από ένα χρόνο κυβερνητικών παλινωδιών βρίσκεται στο κόκκινο, η «υπόθεση Φουρθιώτη» και τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου δείχνουν μια χώρα σε βαθιά παρακμή και σήψη που ο μόνος δεν την παίρνει χαμπάρι είναι ένας ανέμελος Πρωθυπουργός!!!

Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό, τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών!»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share