Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: «Πρόβα» της δολοφονίας του εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ! Είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά; (Video)

Στο μικροσκόπιο το υλικό των καμερών - Είχαν καταγράψει αναλυτικά τις κινήσεις του

12 Απριλίου 2021 13:24
Γιώργος Καραϊβάζ: «Πρόβα» της δολοφονίας του εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ! Είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά; (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που σόκαρε το πανελλήνιο το μεσημέρι της Παρασκευής αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών και καταστημάτων στη γειτονιά όπου διέμενε ο γνωστός δημοσιογράφος στον Άλιμο. «Ξεσκονίζεται» δε το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο και δείχνει τους δύο δράστες πάνω στο δίκυκλο λίγο πριν εκτελέσουν τον Καραϊβάζ.

«Πρόβες» δολοφονίας, «δοκιμές» ή και απόπειρες εξόντωσης του Γιώργου Καραϊβάζ που δεν πέτυχαν τις προηγούμενες ημέρες

Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής ερευνούν σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ακόμη και «πρόβες» δολοφονίας, «δοκιμές» ή και απόπειρες εξόντωσης του Γιώργου Καραϊβάζ που δεν πέτυχαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Το υλικό που θα συλλέξουμε αναμένεται να είναι πολλά… terabyte. Μέσα από αυτό θα εξετάσουμε ύποπτες κινήσεις οχημάτων, πεζών κοντά στην κατοικία του αστυνομικού ρεπόρτερ αρκετές ημέρες πριν από τη δολοφονία του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι είχαν παρακολουθήσει τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες, είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή του από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν έως το σπίτι του και ανέμεναν την κατάλληλη στιγμή για να στήσουν τη φονική ενέδρα.

Είναι σχεδόν βέβαιοι πως είχαν κάνει «προσομοιώσεις» της δολοφονίας, δεν αποκλείουν να επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ κάποια από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά για άγνωστους λόγους δεν είχαν πετύχει τον θανατηφόρο σκοπό τους.

Όπως υποστήριξε πάντως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «είμαστε στη φάση συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών, ερευνά την υπόθεση και εργαζόμαστε όσο το δυνατό εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το αν έχει αποδώσει στοιχεία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απάντησε πως «οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις πτυχές της έρευνας».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share