Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: «Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου» - Το ανατριχιαστικό μήνυμα σε αυτόν που τον απειλούσε (Video)

Oι υποθέσεις που ερευνούσε

12 Απριλίου 2021 08:55
Γιώργος Καραϊβάζ: «Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου» - Το ανατριχιαστικό μήνυμα σε αυτόν που τον απειλούσε (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τις υποθέσεις τις οποίες ερευνούσε τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Καραϊβάζ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ποιους «ενόχλησε» και να ρίξουν φως στην εν ψυχρώ εκτέλεσή του έξω από το σπίτι του την περασμένη Παρασκευή (09/10) «ξεψαχνίζουν» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται να κρύβεται σε αυτές η απάντηση για το ποιος υπέγραψε στο συμβόλαιο θανάτου του αστυνομικού συντάκτη.

Σύμφωνα μάλιστα με το MEGA, αποκαλυπτικά είναι τα όσα είχε γράψει για τις απειλές που δεχόταν. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό, ο Γιώργος Καραϊβάζ έγραψε για κάποιον που τον απειλούσε, σημειώνοντας ειρωνικά πως τον ενημέρωσε για τη διεύθυνση της κατοικίας του, προκειμένου ο εκτελεστής του να μην χάσει χρόνο, αλλά και για να μην κουράζεται να τον ψάχνει.

Παράλληλα, υποστήριζε πως είχε γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους, ενώ έκανε αναφορές και στη μαφία.

Οι επίμαχες αναρτήσεις

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τα ρεπορτάζ και τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα που διατηρούσε, σε μια προσπάθεια να φθάσουν στην άκρη του νήματος και στους δολοφόνους του, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί το κίνητρό τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αστυνομικός συντάκτης, ο οποίος έχει ερευνήσει αρκετές πολύκροτες υποθέσεις, τα τελευταία χρόνια είχε κάνει μια σειρά αποκαλύψεων για δολοφονίες που σχετίζονταν με το κύκλωμα της νύχτας. Κάτι που έχει στρέψει εκεί τις υποψίες ακόμα και των έμπειρων συναδέλφων του.

«Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου»

«Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμα και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου», έγραφε χαρακτηριστικά την 1η Ιουλίου του 2020 στην ιστοσελίδα του.

Δύο ημέρες μάλιστα μετά, στις 3 Ιουλίου, υπογράφει ακόμη ένα κείμενο υποστηρίζοντας πως δέχεται τηλεφωνικά απειλές.

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του… με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει», πρόσθετε.

Διευκρίνιζε, δε, πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχε ενημερώσει και για τη διεύθυνση κατοικίας του, «προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην… κουράζονται».

«Έκτοτε, έμαθα να ζω με τη μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω», γράφει τέσσερις μήνες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με το MEGA, «έχουμε να κάνουμε με συμβόλαιο θανάτου» και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά δύσκολο να οδηγηθούμε σε σύλληψη των δραστών.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου, τόνισε ότι πρόκειται για μια άνανδρη δολοφονία, επαγγελματικά εκτελεσμένη.

«Ότι είναι επαγγελματίες είναι δεδομένο», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δράστες δεν ήταν μόνοι τους, αλλά είχαν βοήθεια πολύ κοντά στο σημείο της εκτέλεσης.

«Ήταν ψύχραιμοι και ψυχροί εκτελεστές», πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος, εστιάζοντας στην επιλογή του σκούτερ και όχι μίας μεγάλου κυβισμού μηχανής, καθώς αυτό τους διευκόλυνε για να το ξεφορτωθούν μετά την ενέδρα.

«Εκτιμώ ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε αυτοκίνητο αναμονής που φόρτωσαν το σκούτερ. Είναι πολύ εύκολο να φορτωθεί μέσα σε ένα βαν, δε θα το εγκατέλειπαν κοντά στο σημείο. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς», κατέληξε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share