Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκάρει η δήλωση αυτόπτη μάρτυρα - «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα…»

Νέες λεπτομέρειες για τον τραγικό θάνατο του δημοσιογράφου

10 Απριλίου 2021 09:08
Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκάρει η δήλωση αυτόπτη μάρτυρα - «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα…»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος να αναφέρεται στο τι συνέβη εκείνες τις τραγικές στιγμές.

Ο εν λόγω μάρτυρας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύπο» και ανέλυσε όλα όσα είδε με αρκετές λεπτομέρειες, τη στιγμή που υπάρχουν μέχρι και αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το θλιβερό περιστατικό.

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκαριστική δήλωση αυτόπτη μάρτυρα για τη δολοφονία του

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αναγνώριση. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί.

ους είχαμε πλάτη όταν τελειώσαμε την εργασία και είχαμε μαζέψει τα εργαλεία και όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση που σκάει εκεί γυρίσαμε. Προφανώς ήταν ο πυροβολισμός αυτός. Μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και με το που γυρίσαμε και έκανα ένα βήμα είδα τον άνθρωπο με το χακί από πάνω να του ρίχνει του ανθρώπου. Ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, όλα έγιναν σε μηδέν χρόνο, εξαφανιστήκανε. Εγώ άκουσα τέσσερις – πέντε φορές τον ήχο αυτό σαν εξάτμιση.

Είδα το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ο ήχος ήταν δυνατός σαν εξάτμιση που σκάει. Με το ένα χέρι το κράταγε το όπλο, ήταν πολύ άνετος και έριχνε», είπε ο υπάλληλος λέγοντας πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Όταν ο αυτόπτης μάρτυρας ρωτήθηκε για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Όσον αφορά το όχημα των δύο δραστών δήλωσε: «Ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share